IFA 2021: slecht nieuws voor grootste technologiebeurs van Europa

Apps Jeroen Kraak 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De grootste technologie-beurs van Europa gaat dit jaar wederom niet door. De IFA in Berlijn is afgelast vanwege, u raadt het al, corona.

We hebben inmiddels meer dan een jaar te maken met het coronavirus. Het gevolg is dat veel evenementen zijn (of worden) afgelast. Het is dan ook geen verrassing dat IFA 2021 niet doorgaat.

Geen IFA dit jaar

De organisatie van de IFA maakt het nieuws bekend via een persbericht. “Het besluit is genomen op basis van gesprekken met experts en de aandeelhouders. De wereldwijde coronacijfers nemen niet zo snel af als dat we hadden gehoopt. Dat komt zowel door de komst van nieuwe varianten als de snelheid van het uitrollen van wereldwijde vaccinatieprogramma’s,” vertelt voorzitter van de organisatie achter de IFA, Kai Hildebrandt.

Hoewel de IFA pas in september van het jaar is, komt de organisatie nu al tot conclusie dat het geen haalbare kaart is. Dat is vooral, omdat bedrijven, media en bezoekers vaak ver van tevoren al moeten plannen of ze een trip wel of niet gaan maken. De organisatie heeft dus het zekere voor het onzekere genomen. Bovendien wordt het gebouw waar de beurs wordt gehouden (Messe Berlin) ook ingezet als priklocatie tegen corona. Ook dat is een reden die de organisatie heeft meegenomen.

Geen makkelijk besluit

“Dit is geen makkelijk besluit geweest. IFA Berlin is het belangrijkste evenement van het jaar voor merken en retailers. We verbinden de industrie met bezoekers, media en echte klanten zoals geen ander evenement, maar de gezondheid voor eenieder is het belangrijkst,” laat Martin Ecknig, CEO van Messe Berlin weten.

CES 2022: grootste techbeurs ter wereld keert terug in Las Vegas

Het is nog onbekend of de IFA met een vervangend online evenement komt zoals bij andere beurzen soms wel het geval is. Wel is er nieuwe datum geprikt voor de volgende fysieke editie. Als alles dit keer wel goed verloopt vindt het evenement plaats van 2 tot en met 6 september 2022 in Berlijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen