Ikea: 5 goedkope smarthomeproducten die niet misstaan in je woonkamer

Deals Jeroen Kraak 17 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Ikea is natuurlijk die enorme loods waar je jouw bank of bed koopt. Toch is de meubelgigant nog veel meer. Zo vind je er ook de ideale smarthomeproducten, waaronder alternatieven voor Philips Hue en Sonos.

Nee bij die producten hoef je niet bang te zijn dat er een schroefje ontbreekt zoals bij de Billy-boekenkast. Nee dit zijn volwaardige smarthomeproducten die prima in je huiskamer passen. Een goedkoper alternatief voor Philips Hue en Sonos. Sterker nog, met die laatste werkt het Zweedse bedrijf samen bij een aantal speakers.

Ikea met het Sonos- en Philips Hue-alternatief

Welke Philips Hue- en Sonos-alternatieven heeft Ikea dan in het assortiment. Wij vertellen het je.

Het Philips Hue-alternatief: de Tradfri

Voor Philips Hue-lampen ben je flink wat geld kwijt. Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper bij Ikea. De Zweedse gigant heeft namelijk de Tradfi in het assortiment. En die lamp is zo slim dat die prima in jouw smarthome past.

Dit Philips Hue-alternatief is dimbaar en je bestuurt ‘m simpel vanaf afstand met je mobiele telefoon. Voor de prijs hoef je ‘m echt niet te laten liggen, want hij kost maar 9,99 euro.

Tradfri Philips Hue alternatief
De slimme lampen in actie. (Afbeelding: Ikea)

Symfonisk en Sonos

Zoals we jou al verteld hebben werkt Ikea regelmatig samen met Sonos. Uit die samenwerking is ook de Symfonisk gekomen. Dit gadget is een slimme lamp en speaker ineen. Een soort Sonos meets Philips Hue, dus. Het is dus het ideale apparaat voor op je nachtkastje.

De speaker heeft 180 graden geluid, waardoor je de klanken dus in de hele kamer hoort. Je kunt zelf ook verschillende lampenkampen kopen voor deze Sonos, zodat hij altijd goed in jouw interieur past. Je hebt dit gadget voor 189 euro.

Symfonisk Sonos
De Sonos-speaker van Ikea. (Afbeelding: Ikea)

Het slimme gordijn van Ikea

Wellicht denk je bij smarthomeproducten meteen aan Philips Hue of aan Sonos, maar zelfs gordijnen van Ikea kunnen behoorlijk slim zijn. De meubelgigant verkoopt de Tredansen. Deze kunnen je met een afstandbediening besturen, maar ook gewoon met de Ikea smart-app.

In deze gordijnen zit een klein motortje die je zelf in de gordijnen plaatst. Daarna is deze makkelijk te besturen. Je betaalt voor dit bijzondere rolgordijn 139 euro bij Ikea.

Het Symfonisk-schilderij van Sonos

Naast de lamp waar Sonos een speaker heeft ingebouwd, heeft het bedrijf voor Ikea ook een schilderij met een luidspreker ontwikkeld. Het grote voordeel is dat de speaker daardoor totaal niet opvalt, mocht je het een lelijk ding vinden.

Deze slimme speaker van Sonos hang je dus aan de muur. Je kunt kiezen uit verschillende panelen, zodat deze altijd in jouw interieur past. Het mooie is dat deze ook nog eens compitabel is met Airplay 2. Je hebt ‘m voor 189 euro. Hang nog het Philips Hue-alternatief van Ikea ernaast en je bent helemaal klaar.

Ikea Sonos
De nieuwe speaker van Sonos en IKEA (Afbeelding: IKEA)

Tafel met luchtreiniger

Een luchtreiniger in een tafel bouwen: welke persoon heeft dit nu verzonnen? Toch kun je ‘m nu kopen bij Ikea. Goed, het is geen Sonos of Philips Hue, maar ook dit apparaat/meubelstuk is door middel van de Dirigera verbindingshub te koppelen aan de Ikea Home-smart-app.

Dit meubel heeft dus niet alleen als doel om je fotolijstje of Philips Hue-tafellamp op te zetten, maar filtert ondertussen ook de lucht. Als hij vieze deeltjes detecteert past hij automatisch de snelheid van de ventilator aan. Is dat niet handig? Hij kost nu 149 euro.

Een tafel en luchtreiniger in één. (Afbeelding: Ikea)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen