Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

IKEA komt samen met Asus met een reeks aan gaming-accessoires

IKEA heeft door dat gamers een interessante doelgroep zijn. Eerder kwamen ze al met handige kartonnen doos om te meten of een PlayStation 5 of Xbox Series X in een kast past. En nu zijn ze een samenwerking aangegaan met pc- en accessoires-maker ASUS.

De nieuwe IKEA-producten zijn aangekondigd voor de Chinese markt en kent één opmerkelijke accessoire. Het is namelijk mogelijk om voor zo’n twintig euro een houten hand aan te schaffen. En die is er niet om een high-five te geven.

IKEA voor gamers

Nee, deze houten hand van IKEA is bedoeld om er een koptelefoon of een USB-kabel in te plaatsen. Op die manier blijft alles netjes op je gamebureau. Het ziet er alleen wel wat vreemd uit. De andere producten passen iets meer in een gamingsetup en zijn gemaakt in combinatie met ASUS’ zijn Republic of Gamers-merk. Het gaat in totaal over zo’n dertig verschillende accessoires, waarvan een deel van mij best de weg naar het Westen mag maken, omdat er interessante elementen bij zitten. Zo heb je een gaming stoel voor zo’n 40 euro en een gamingbureau dat je slechts dertig euro kost. Er zijn ook iets duurdere varianten, die net wat meer luxe kennen, maar alsnog een vriendelijk prijsje hebben als je het vergelijkt met normale producten van ROG.

IKEA
De houten hand (Afbeelding: IKEA)
Gaming stoel (Afbeelding: IKEA)

Ben je meer iemand die zijn computer setup wilt gebruiken om mooie streams uit te sturen, dan heeft IKEA in China ook een paar mooie deals voor je. Zo is er een handig Ring licht, dat er voor zorgt dat je altijd een goede belichting hebt en je streams er gelijk een stuk professioneler uit ziet. En als je dan een lange stream wilt gaan uitzenden, dan is het zaak om goed te blijven drinken. Wat dat betreft is een bekerhouder aan je bureau een goed idee.

Zorg voor goede belichting (Afbeelding: IKEA)
Beker houder (Afbeelding: IKEA)

Komt het ook naar ons?

De grote vraag is nu natuurlijk of deze productenlijn ook naar het Westen komt. Daar lijkt op dit moment nog geen plan voor, zeker omdat veel winkels van IKEA hier dicht zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!