iMac Pro krijgt A10-chip en ondersteunt “Hey Siri”

Apple rmens 19 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

De HomePod is vertraagd tot 2018, maar er is nog een nieuw Apple-product dat nog dit jaar op de markt komt. De iMac Pro. De snelste iMac ooit krijgt niet alleen maximaal 18 Intel Xeon-processors, maar is ook voorzien van Apple’s eigen A10 Fusion-chip.

Deze ARM-chip wordt ook gebruikt in de iPad Pro en iPhone 7. De nieuwe iMac gaat onder andere “Hey Siri” ondersteunen. Daarnaast kan de A10-chip helpen om de iMac Pro veilig te houden.

BridgeOS voor Mac

Apple wil de Intel-chips duidelijk verbinden met zijn eigen ARM-chips en heeft BridgeOS gemaakt. Dit is nog voor de verkoopstart van de iMac Pro op servers van Apple verschenen en verklapt dat “Hey Siri” naar de iMac komt. De virtuele assistent luistert op iOS altijd naar deze woorden en dat zal op de iMac Pro ook zo zijn. Ontwikkelaar Guilherme Rambo‏ heeft de interface van de functie al in BridgeOS gevonden.

Extra veiligheid

De A10-chip dient ook voor extra veiligheid. Ontwikkelaar Jonathan Levin heeft de werking van BridgeOS geanalyseerd en opgemerkt dat het opstarten van de nieuwe iMac geheel door de A10-chip afgehandeld wordt. Dit geeft Apple meer controle over de EFI (opvolger van de oude BIOS) waardoor malware minder kans heeft. Op deze manier kan de Mac veiliger gemaakt worden, zonder beperkingen in macOS op te leggen. Dat zullen professionals en ontwikkelaars kunnen waarderen.

Klik/tap voor groter. Afbeelding: OMT

De iMac Pro komt in december op de markt. Apple heeft nog geen Europese prijs bekend gemaakt, maar in de Verenigde Staten is de vanaf-prijs $ 4999. De snelle iMac komt met een spacegrijs Magic Keyboard en bijpassende Magic Mouse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen