5 redenen om (niet) voor de Mazda CX-3 te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 20 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

De Mazda CX-3 is een kleine SUV en is door de ANWB uitgeroepen tot de meest waardevaste auto uit zijn segment. De auto komt daarnaast met een paar mooie features, maar er zijn natuurlijk altijd ook weer nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Mazda CX-3 te gaan.

Stabiel op de weg

De Mazda CX-3 is een auto met een sportief karakter en prettig rijgedrag. Of je nou aan het manoeuvreren bent in de drukke stad of lekker op de snelweg scheurt, de auto blijft stabiel op de weg met een besturingssysteem dat precies genoeg feedback geeft. Daarnaast kun je optioneel nog kiezen voor het i-Activ AWD systeem, dat ervoor zorgt dat de auto ook in de sneeuw zijn mannetje staat. De sensoren bemerken bijvoorbeeld meteen wanneer de banden doorslippen.

Mazda CX-3

Comfortabel zitten

Als je een lange rit voor de boeg hebt, is het belangrijk dat je comfortabel in de auto zit. Gelukkig komt dat bij de CX-3 helemaal voor elkaar met opvallend comfortabel zittende stoelen. Maar zelfs als je voor een korte rit de auto in stapt, geniet je van de stoelen en realiseer je je dat niet bij alle auto’s evenveel aandacht is besteed aan het zitcomfort. De stoelen zorgen er verder ook nog voor dat je goed op je plek wordt gehouden in wilde bochten.

Mazda CX-3

Basismodel goed uitgerust

Bij sommige auto’s moet je eerst één of ander duur pakket nemen, om gebruik te kunnen maken van verschillende geavanceerde features. De Mazda CX-3 is echter standaard al uitgerust met premium features. Zo komt de auto met een camera aan de achterkant, zodat je ook daar in de gaten kunt houden. Verder ondersteunt de auto standaard Bluetooth en is hij uitgerust met een 7 inch touchscreen.

Mazda CX-3

Beperkte ruimte achterin

Hoewel de stoelen heel comfortabel zijn, zit je na een tijdje toch wat minder prettig achterin doordat er daar niet zo heel veel ruimte beschikbaar is. Langere passagiers zullen het al gauw krap vinden.

Mazda CX-3

Concurrenten met meer bagageruimte

Voor je bagage heb je zo’n 0,35 kubieke meter aan ruimte. Dit is niet schrikbarend weinig en zal genoeg zijn voor de wekelijkse boodschappen en je koffer. Het is echter wel zo dat sommige concurrenten van de CX-3 je meer ruimte bieden in de kofferbak.

Als je op zoek bent naar een sportiever model van Mazda, is de MX-5 een mooie optie. De sportieve tweezitter is betaalbaar en efficiënter dan ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen