Rutger Houweling
Rutger Houweling Home 17 nov 2017

Hoe aluminiumfolie je Wifi-signaal kan verbeteren

Heb je weer eens last van een slechte Wifi in huis? Je bent niet de eerste! Ook al doen providers hard hun best om je van het beste Wifi-signaal te voorzien, het kan een lastige opgave zijn. Maar wat doe je als je over een slecht Wifi-signaal beschikt? Haal je een LAN-kabel tevoorschijn óf pak je een rol aluminiumfolie? De laatste optie klinkt ietwat vreemd, maar schijnt serieus te helpen.

Aluminiumfolie zorgt voor een beter Wifi-signaal

Als de wetenschap het aantoont, dan moet het wel echt waar zijn, right?! Onderzoekers van de Dartmouth College hebben ondervonden dat een dunne laag aluminium (of plastic) voor een versterkt wifi-signaal in huis kunnen zorgen. Een oplossing waar je geen dure router van 300 euro hoeft aan te schaffen.

Om tot dit ingenieuze resultaat te komen hebben de onderzoekers een aantal experimenten uitgevoerd. Allemaal vanuit de hypothese dat wanneer je aluminiumfolie achter een router plaatst je het signaal van werende muren en andere obstructies weg leidt. Zodoende kon het team data verzamelen om te onderzoeken op welke manier het beste Wifi-signaal in huis wordt ontvangen. Met de hulp van een 3D-printer is een reflector geprint waar aluminiumfolie over is geplaatst. Onderstaande video is misschien ietwat droog, maar laat wel zien hoe jij dit eventueel kunt oplossen.

Goedkope en handige oplossing

Zoals gezegd is dit niet alleen een goedkope oplossing, maar ook handig. Je kunt namelijk een betere controle uitoefenen over waar je wel en geen Wifi-signaal wil. Via deze weg kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je buren niet van jouw netwerk gebruik kunnen maken. Al verwachten wij dat je thuis een beveiligd Wifi-netwerk hebt ingeschakeld.

Het mooiste zou natuurlijk zijn dat de wetenschappers een product maken die jij zelf van vorm kunt veranderen. Zo kun je nog meer controle uitoefenen. Uit de 3D-printer komen echter alleen nog statische materialen en vormen rollen. Vind je deze oplossing toch te veel gedoe? Check dan deze 5 tips die je een beter Wifi-signaal bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe aluminiumfolie je Wifi-signaal kan verbeteren
Sluiten