In-car iPad mini

Apple Jan David Hanrath 3 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Dat mensen gekke dingen doen om Apple-apparatuur in hun auto te verwerken is allang geen geheim meer, maar dat er op de dag van de introductie van de iPad mini al een voorbeeld opduikt waarin het kleinood netjes is ingebouwd in een auto is wel heel erg snel.

Wat blijkt, de iPad mini meet 13,5 cm bij 20 cm en een DIN-slot, de standaard afmeting voor een naderhand in te bouwen autoradio meet 5 bij 18 cm. De meeste auto’s hebben in de middenconsole ruimte voor twee DIN-sloten boven elkaar, ofwel 10 bij 18 cm. Het lijkt alsof je net wat centimeters te kort komt, maar de heren van Soundwaves uit Tampa, Florida bewijzen dat het prima lukt door in een Toyota Corolla handig gebruik te maken van de marge in de randen.

De iPad mini is uiteraard aangesloten op de accu en de speakers in de auto. Apps op de iPad zorgen voor de rest: muziek uit iTunes of Spotify, luisteren naar de radio doe je natuurlijk met de apps van de verschillende radiostations. Voor de echt mobiele experience moet je even geduld hebben tot eind november, wanneer de LTE/3G versie van de iPad mini beschikbaar komt.

Dit is iets waar de accessoiremarkt van mij massaal op mag duiken, want de AV-oplossingen van de autofabrikanten zelf zijn vaak schreeuwend duur en zitten in optiepaketten met allerlei dingen waarop je helemaal niet zit te wachten.

Nu nog een goochemerd die de hoofdsteunen onder handen neemt…

Kleine aanvulling met dank aan de reacties: een tweede leverancier meldt zich met een iPadhouder die gebruik maakt van de magneetjes voor de Mini smart-cover. Op het ontbreken van een lightning connector na misschien nog wel een mooiere oplossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen