Instagram gaat terug in de tijd: oude feature duikt op

Apps David van Benthem 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Mis je de chronologische feed van Instagram? Het sociale medium gaat een nieuwe modus testen die de meest recente foto’s en videos van de profielen die jij volgt. Instagram is namelijk gespot met een prototype van de nieuwe ‘Latest Posts’ functie. Het verschijnt als een pop-up over je reguliere tijdlijn. Als je erop klikt ga je naar een andere plek waar je de nieuwste content te zien krijgt.

De ‘Latest Posts’ functie is vooral handig als je als Instagramfanaat echt op de hoogte wilt zijn van alle nieuwtjes binnen jouw netwerk.

Hoe ontdek je dit soort nieuwe ontwikkelingen?

Het prototype is opgemerkt door Jane Manchun Wong. Zij staat erom bekend om met behulp van reverse engineering aangebrachte veranderingen op te merken. Een voorbeeld van reverse engineering is het vinden van een wapen van de tegenstander, om vervolgens te leren begrijpen hoe dat wapen werkt. Reverse engineering heeft ze in dit geval op de code van de Instagram app toegepast.

Hoewel Instagram nog niet officieel heeft gereageerd, hebben ze al eerdere ontdekkingen van Wong later in de app aangebracht. Dat meldt Techcrunch.

In 2016 stapte Instagram van de tijdlijn af waarbij je berichten chronologisch van nieuwe naar oudere berichten te zien krijgt. Daarvoor kwam een mysterieus algoritme in de plaats, die bepaalt wat jij te zien krijgt. Hoe vaker je naar bepaald profiel kijkt, hoe meer je ervan te zien krijgt.

Instagram hack
Instagram (Afbeelding: Instagram)

Het nieuwe algoritme van Instagram was verwarrend

Niet iedereen was blij met deze verandering. Bij sommige gebruikers kwam het verwarrend over of dachten ze dat ze bepaalde berichten niet meer te zien kregen. Het algoritme zorgt ervoor dat jij de meest relevante berichten als eerste te zien krijgt. En hoe hoger de relevantie voor jou, hoe langer je Instagram gebruikt. Logisch dus dat de chronologische tijdlijn geen volwaardige terugkeer heeft gekend.

Met het bericht ‘Je bent helemaal bij’ kregen gebruikers de garantie dat ze alle berichten van de laatste 48 uur uit hun netwerk te zien hadden gekregen. De nieuwe ‘Latest Posts’ feature is wederom een manier om jou als Instagrammer helemaal up-to-date te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen