Strava synchroniseert eindelijk met Apple Health op de Apple Watch

Apple Jelle van Es 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

De Apple Watch is een ideaal apparaat om je dagelijks te motiveren om genoeg beweging te pakken. En Strava is als losse app enorm populair, vooral voor hen die graag fietsen en daarbij hun prestaties bij houden. Nu is duidelijk geworden dat de laatste app eindelijk goed te koppelen is aan Apple Health.

Als gevolg daarvan werkt de app nu veel beter met de Apple Watch en de andere vormen van beweging die je dagelijks doet. Op die manier krijg je in totaal een veel beter beeld van wat je doet, presteert en de calorieën die je daarbij verbrandt.

Strava werkt eindelijk goed op de Apple Watch

Strava was tot nu toe een app die echt zijn eigen ding deed. Dat is natuurlijk fijn als je gewoon vanuit die app al je data wil hebben, maar dan mis je wel een combinatie tussen die app en gewoon de kleine dingen die je op dagelijkse basis doet. Dat wandelingetje van vijf minuten van het station naar jouw werk werd dan niet in die app gepakt en de data van Strava zag je weer niet in je dagelijkse overzichten.

Strava Apple Watch
Strava op de Apple Watch (Afbeelding: Strava)

Nu kun je data tussen Strava en Apple Health makkelijk uitwisselen. Het is een zogenaamde two-way deling. Data van Strava gaat naar Apple Health en andersom. Op die manier krijg je dus nog beter een idee hoe je dagelijks presteert. De makers van de app waarschuwen wel dat het synchroniseren er voor kan zorgen dat data vanuit third-party apps zoals Garmin en Swift niet mee worden genomen.

De kans dat nu iedereen massaal Strava gaat gebruiken lijkt ons klein. Deze verandering in strategie lijkt er vooral op gericht dat de huidige gebruikers de dienst nu niet de rug gaan toedraaien. Wil je weten hoe je dit allemaal voor elkaar krijgt? Dan is er nu een uitgebreide pagina die alles uitlegt. Wil je meer lezen over de Apple Watch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen