Geblokt door iemand op Instagram? Zo kom je erachter

Apps Sam Dille 23 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Door je vijand te blokkeren op Instagram snoer je hem digitaal de mond. Dat blijft echter niet volledig ongezien, want er zijn een paar waardoor je erachter kunt komen.

Geblokkeerd worden op Instagram is altijd een tikkeltje pijnlijk. Op het social media netwerk verdwijnen dan al je likes en opmerkingen op hun foto’s en video’s. En je kunt ze niet taggen of in berichten en reacties noemen.

Je krijgt alleen nooit een melding als het gebeurt, dus het is altijd een geheim. Toch zijn er een paar trucjes waardoor je verdachte toch door de mand valt. Wij nemen ze even met je door.

Geblokkeerd op Instagram? Zo kom je erachter

Er zijn vier verschillende manieren waarmee je kunt bewijzen dat je door iemand bent geblokkeerd op Instagram. Hier komen ze.

1 Zoek naar het account dat je misschien heeft geblokkeerd

Op Instagram kun je elke gebruiker vinden door diens gebruikersnaam in de zoekbalk in te typen. Behalve als je door iemand bent geblokkeerd. Het is daarom een handige manier om uit te zoeken of iemand jou de mond heeft gesnoerd.

Vrouw met telefoon in hand instagram
Minder video’s op Instagram? (Afbeelding: Paul Hanaoka / Unsplash)

Tik op het zoekpictogram en typ de naam van het account waarvan je denkt dat het je heeft geblokkeerd. Als je het niet kunt vinden ben je waarschijnlijk geblokkeerd.

2 Kijk in de reactie van de eigen berichten

Als je verdachte ooit heeft gereageerd op een van je eigen berichten op Instagram, kun je kijken of de reactie er nog staat. Als hij is verdwenen, is de kans groot dat je bent geblokkeerd. Maar als de reactie er nog wel staat, kun je ook geblokkeerd zijn.

Tik de gebruikersnaam om naar het profiel te gaan. Als je geen details kunt zien, of als je een pagina ziet met de tekst ‘Sorry, deze pagina is niet beschikbaar’, dan ben je waarschijnlijk ook geblokkeerd.

3 Neem een kijkje bij je dm’s van Instagram

Veel mensen gebruiken Instagram om grappige reels en memes door te sturen via de dm’s. Maar als iemand je heeft geblokkeerd, blijven de berichten die je al hebt gestuurd gewoon staan, maar je kunt geen nieuwe berichten meer sturen.

Instagram
Instagram op je smartphone (Afbeelding: Pexels)

Om te controleren of je geblokkeerd bent, ga je naar het profiel van je verdachte. Als je daar geen berichten ziet en een melding krijgt dat de gebruiker niet gevonden is, is de kans groot dat je geblokkeerd bent. Maar het kan ook betekenen dat ze hun account hebben verwijderd.

4 Vraag iemand anders om je verdachte te zoeken

Je hebt nog een laatste methode om te kijken of je door iemand bent geblokkeerd. Daar heb je alleen wel een vrijwilliger voor nodig. Vraag diegene even of die je verdachte even wilt opzoeken op Instagram. Als ook je vrijwilliger het account niet kan zien, is er nog hoop: misschien ben je niet geblokkeerd. Het kan zijn dat de persoon diens account heeft verwijderd of tijdelijk heeft gedeactiveerd.

Als niets anders werkt, zal je het toch echt moeten accepteren. De persoon in kwestie heeft gewoon geen zin in interactie met jou. Dus respecteer hun privacy en probeer niet om contact te maken of de blokkade te omzeilen. Dat is wel zo netjes.

Instagram wordt nu nog nepper op iPhone en Android door een nieuwe functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen