Creatieve Instagram-artiesten brengen je favoriete speelgoed tot leven

Apps Dennis Mons 15 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Ben je de talloze selfies op Instagram beu? Dan moet je zeker even deze creatievelingen daar volgen die speelgoed tot leven laat komen.

Hoewel we ons er nog wel eens op betrappen dat we ‘pew pew pew’-geluidjes maken als we iets van Star Wars in handen hebben, spelen we er niet echt meer mee. Bij deze creatievelingen op Instagram is dat (gelukkig) wel het geval.

Instagram-artiesten gaan los met je favo speelgoed

Op het platform is voor ieder wat wils te vinden. Van de de selfies (zucht) tot handige tips voor sporters of autoliefhebbers. En dan zijn er nog deze briljante posters.

#1 Hot.kenobi

Hot.kenobi is een Japanse artiest die slimme fotografietrucjes gebruikt om zijn favoriete speelgoed een ‘verhaal’ te geven. Dat kan variëren van superhelden die alledaagse dingen doen tot figuurtjes die midden in een actie zitten.

#2 Edy Hardjo: hilarisch speelgoed

De specialiteit van Hardjo is dat hij vooral afwijkende en vaak grappige scènes bedenkt. Wij zouden in ieder geval grof geld betalen om Mr. Bean versus Batman in de bios te zien.

#3 Actionfigurefotos

Dit account maakt voornamelijk gebruik van speelgoed uit de 60’s tot aan de 90’s. Het werk is lekker retro dus. En als het even kan, worden de figures ook door elkaar gebruikt. Zo ook hier:

#4 Prince Draco: Speelgoed, maar dan next-level

Ook PrinceDraco schiet veel scènes op verschillende locaties en gebruikt goede belichting. Ook maakt hij veel portretfoto’s en close-ups. Hij richt zich voor een groot deel op manga-personages.

#5 Chuck’s Creations

Voor LEGO-figuurtjes in actie moet je bij Chuck’s Creations zijn. Daarnaast maakt hij ook vaak gebruik van non-superheldenfiguren, zoals in dit geval Mickey en Woody.

#6 Bio.mech.force op Instagram

Deze creatieve fotograaf maakt fantastische foto’s en diorama’s. Daarnaast schiet hij soms een aantal foto’s na elkaar om op die manier een serie te creëren die een verhaal vertelt.

#7 Papa Shango

Papa Shango, ook wel public_enema genoemd, maakt er ook een sport van om rare samenwerkingen te maken. Neem dit als voorbeeld: hoe hilarisch zou het zijn als Deadpool Pooh leert schieten.

#8 CBP_figures: speelgoed in actie

Dit account is extreem goed in actiescènes en gebruikt daarvoor ook een keur aan special effects. Dat is goed te zien in deze vechtscène tussen The Thing die tegen The Rhino knokt.

#9 Articulated Comic Book Art op Instagram is duister

Deze foto vat perfect samen wie en wat John Wick is. Het werk van artiest Casey Porter is dan ook behoorlijk donkerder en grimmiger dan dat van zijn collega’s.

#10 Stephen Cort Smith op Instagram

Als je fan bent van He-Man en consorten dan moét je bij Cort Smith zijn! Sowieso is een groot deel van zijn foto’s gemaakt met 90’s action figures zoals de Teenage Mutant Ninja Turtles en Beavis and Butthead.

Dus ben je nu geïnspireerd, pak het speelgoed af van het dichtstbijzijnde kind en ga aan de slag! En mocht je het nog niet hebben gedaan: ga zeker The Toys that Made Us kijken op Netflix!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen