Instagram geeft met twee nieuwe modi gehoor aan veelgehoorde kritiek

Apps Wesley Akkerman 24 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Instagram is op de hoogte van het feit dat gebruikers vaak klagen over de manier waarop de populaire applicatie de content presenteert. Daarom komt het bedrijf nu met twee modi waar gebruikers mogelijk wèl tevreden over zijn. Zo krijg je onder meer toegang tot de omgekeerde chronologische volgorde.

Dat maakt de deeldienst voor foto’s bekend op haar eigen website. De twee modi, die de volgorde van de posts in je feed bepalen, heten Following en Favorites. De functies zijn ontworpen met het idee dat gebruikers dan helemaal zelf bepalen hoe ze de content te zien krijgen die ze willen zien binnen de applicatie.

Instagram geeft gehoor aan kritiek

Dat betekent dus dat je als gebruiker vanaf nu – waarschijnlijk – veel minder te maken krijgt met posts waar je geen interesse in hebt. Denk dan aan postsuggesties of berichten die in beeld verschijnen door een overijverig algoritme. De meeste mensen zullen het liefste willen afstemmen op optie één: de Following-volgorde.

Instagram
Nieuwe volgorde op Instagram

Met Following zorg je er namelijk voor dat de berichten op omgekeerde chronologische volgorde in beeld gebracht worden. Oftewel: je ziet de posts verschijnen in de volgorde waarin ze gepost waren. Bovendien gaat het alleen om berichten van mensen die je volgt — een optie waar elk sociaal medium beter van wordt.

Favorites gaat een stapje verder

Met Favorites geef je tot vijftig profielen een ster mee. De posts van die profielen komen dan hogerop in je persoonlijke overzicht te staan. Ook is er een tab waarmee je alleen de posts van je favoriete gebruikers te zien krijgt. Die tab begint overigens met de posts die recentelijk gepubliceerd zijn door die gebruikers.

De veranderingen komen precies op tijd. Want ondertussen kondigt Instagram ook aan dat de hoofdfeed in de toekomst meer content krijgt die gebaseerd is op je interesses. Oftewel: content waar je mogelijk in geïnteresseerd bent, of je daar nu om vraagt of niet. Dat is precies de reden om iedere keer voor Following te kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen