Instagram verandert Social Media voorgoed met nieuwe feature

Apps Mark Hofman 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Social Media draait sinds jaar en dag al om de likes, de reacties en de volgers. Iets waar Instagram, met een gloednieuwe functionaliteit, nu toch een beetje verandering in gaat brengen. Het mooie van alles? Jij hebt zelf volledig te touwtjes in handen!

Vanaf vandaag is het mogelijk voor gebruikers om de likes en reacties onder hun foto’s op Instagram uit te schakelen. Het platform introduceert deze functionaliteit op mentale problemen, die veroorzaakt worden door social media, tegen te gaan.

Instagram verbergt likes en reacties

Met de nieuwe functionaliteit verandert Instagram het social media-landschap voorgoed. Waar niet iedere gebruiker zich er iets van aantrekt, spelen likes en reacties een hele grot rol op de platformen. Zo is al meermaals aangetoond dat de getallen onder een foto invloed hebben op de mentale gezondheid van gebruikers. Iets dat bij meer mensen het geval is dan je in eerste instantie zou denken. Door de nieuwe functionaliteit probeert Instagram, tot op zekere hoogte, de druk van de ketel te halen.

Wanneer je via de instellingen van een nieuw bericht de likes uitschakelt, zul je dus niet meer zien hoeveel mensen je foto leuk vinden. Wel zie je dat het bericht geliked is in de vorm van: “WANTNL en anderen vinden je foto leuk”. Of dit voor iedereen zal werken zal de tijd ons leren, al hebben we zeker vertrouwen in de aanpak van Instagram. Het bedrijf is namelijk als sinds 2019 in de weer met de functionaliteit en heeft deze inmiddels al in meerdere landen getest.

Instagram logo smartphone
Instagram op een smartphone. (Afbeelding: Neonbrand)

“Het heeft langer geduurd dan ik gehoopt had, maar ik ben erg blij met het feit dat mensen meer controle krijgen”, laat Instagram-baas Adam Mosseri weten tegenover de BBC. “Mensen moeten zich prettig voelen op ons platform en wat dat betreft is er nog veel werk aan de winkel. Hoe meer we mensen de mogelijkheid geven om Instagram en Facebook naar eigen wens in te stellen, hoe beter.”

Social Media op WANT

Social Media is in de loop der jaren een belangrijk onderdeel geworden van ons leven. Wat dat betreft zijn recente ontwikkelingen, zoals de nieuwe functionaliteit op Instagram, zeer interessant om te volgen. Zeker gezien er in de markt veel dingen gebeuren op het moment.

Florida is klaar met social media en introduceert bizarre nieuwe wet

Wil je meer weten over Social Media en alle ontwikkelingen op de voet volgen? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen