Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix introduceert nieuwe topfeature voor films en series

Netflix is met gemak de populairste streamingdienst in Nederland, maar laat dit qua cijfers niet echt zien. Het bedrijf is al jaren terughoudend in het bekendmaken van de kijkcijfers. Al is deze nieuwe functionaliteit wel een stap in de goede richting.

Waar de streamingdienst eerder al met de Top 10 populairste titels in ons land kwam, kunnen we nu het aantal likes op een titel zien. Het vinden van een goede film of serie is zojuist een stuk makkelijker geworden!

Netflix introduceert topfunctionaliteit

Het thuisscherm van Netflix is zojuist weer een beetje verrijkt. Waar je sinds kort kunt zien welke tien titels het in Nederland het best doen, krijg je nu dus ook het aantal likes te zien. Na het kijken van een film of serie ben je al tijden in de gelegenheid om een duimpje omhoog of omlaag te doen. Handig, want op die manier worden aanbevolen titels voor jou bepaald. Maar vanaf nu kun je dus ook andere gebruikers inspireren.

De nieuwe lijst staat op het thuisscherm en laat zien hoeveel likes een bepaalde titel heeft gekregen. Het aantal wat je op Netflix te zien krijgt is overigens op basis van hoeveel procent van de beoordelaars een duimpje omhoog heeft gegeven. Hoe meer duimpjes omhoog, hoe hoger het percentage en hoe groter de kans dat jij de titel voorbij ziet komen.

Opvallend is overigens wel dat Netflix niet alleen het percentage laat zien. De streamingdienst toont onder iedere titel ook het aantal beoordelingen dat het heeft gekregen. Iets dat dus vrij uniek is, want zulke cijfers krijgen we als gebruikers normaal gesproken nooit te zien.

Geduld is een schone zaak

De nieuwe functionaliteit is vanaf vandaag beschikbaar. Hou er overigens wel rekening mee dat zo’n feature door Netflix uitgerold moet worden en dat niet iedereen tegelijkertijd toegang krijgt. Mocht het zo zijn dat jij je gek zit te zoeken op de streamingdienst, maar deze lijst nog niet te zien krijgt. Heb dan nog heel even geduld!

De Netflix van de gameswereld wordt… Netflix zelf?

Meer weten over Netflix en alles wat het platform je te bieden heeft? Check dan ook zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!