De Netflix van de gameswereld wordt… Netflix zelf?

Games Jelle van Es 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Er zijn al heel wat partijen die proberen de wereld van games te veroveren buiten traditionele gamepartijen om. Na Google (met zijn Google Stadia), Facebook (met Facebook Gaming en Oculus VR) en Apple (Apple Arcade) wil nu ook Netflix zich gaan bemoeien met die markt.

Althans, dat is waar de verschillende geruchten naar verwijzen. Volgens The Verge wil Netflix een nieuwe hoge pief aannemen die zich bezig gaat houden met de nieuwe gamingplannen van het bedrijf.

Netflix komt met zijn eigen gameplannen

Verwacht overigens niet dat Netflix gelijk een concurrent gaat worden van Sony en Microsoft met hun PlayStation 5 en Xbox Series X. Je zou het meer moeten gaan vergelijken met wat Apple doet met hun Apple Arcade. Want net als bij die service ziet het er naar uit dat je een vast bedrag per maand betaalt en daarmee dan toegang krijgt tot een bibliotheek met verschillende games. Dat zou ook goed passen bij de strategie van het bedrijf. Want voor de service betaal je nu ook elke maand een bedrag en kun je vervolgens genieten van vele verschillende series en films.

Wat dat betreft lijkt het bedrijf dus echt de Netflix van de games te worden, wat op zich dus wel grappig is om te zien. Het blijven echter wel geruchten, dus een echte aankondiging is het niet. Maar in een statement tegenover The Information en Polygon ontkende het bedrijf niet dat het dit soort plannen had:

Games op basis van series

In het uiteindelijk aanbod van games via Netflix zul je waarschijnlijk een mix krijgen tussen kleinere titels van onafhankelijke ontwikkelaars en games die het bedrijf zelf uitbrengt. Daarbij zou het niet heel gek zijn als er bepaalde series zijn die als inspiratie gaan gelden voor de games. Zo is er nu al een game op basis van Stranger Things en La Casa de Papel. Aan de andere kant zou dit het nog logischer maken om games te vertalen naar series. Dit is nu al gedaan met titels als Castlevania en The Witcher.

Netflix komt met bijzondere update over The Witcher seizoen 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen