Intel: ‘5G-chips voor iPhone zijn gewoon op tijd klaar’

Apple Night 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

De 5G-revolutie komt langzaam op gang, maar volgens geruchten zal Apple voorlopig aan de zijlijn toekijken. Het bedrijf is van plan om te wachten op een bredere wereldwijde 5G-dekking voordat dit naar iPhone komt. Terwijl een aantal Android-smartphones al dit jaar ondersteuning voor 5G heeft, zullen iPhone-gebruikers moeten wachten. De enige vraag is echter hoe lang dat wachten zal zijn.

Ondanks de wijdverspreide veronderstelling dat iPhones met 5G in 2020 in de winkel liggen, hebben sommige analisten het vermoeden dat Intel – Apple’s hoofdleverancier van modems – niet in staat zal zijn om deze te produceren op de schaal die Apple nodig heeft. Dat zou betekenen dat de iPhone pas in 2021 5G krijgt.

Geen 5G modems van Qualcomm of Samsung

Apple lijkt niet van plan om een ​​deal te sluiten met Qualcomm, aangezien de twee bedrijven elkaar nog steeds in de haren zitten over royalty’s en patenten in rechtszaken over de hele wereld. Ook Samsung, die ook eigen 5G modems produceert, lijkt niet erg welwillend om zijn grootste concurrent van de snelle modems te voorzien.

Intel 5G
Intel’s 5G introductie voor de pers op CES 2019 – Klik/tap voor groter.

Intel ontkracht geruchten dat 5G modems niet op tijd klaar zijn

Nadat vorige week het gerucht ging dat Apple rekening houdt met vertraging bij Intel, reageert de chipmaker nu fel. In een statement benadrukt de Intel dat de productie van de 5G-modem op schema ligt. De modems zullen op tijd klaar zijn voor partners. Hoewel het bedrijf Apple natuurlijk niet bij naam noemt, is het geen geheim naar welk bedrijf het verwijst wanneer het ‘het leveren van 5G-modems aan partners’ bespreekt.

In een verklaring aan Fast Company zegt een woordvoerder van Intel het volgende: “Zoals we in november 2018 al vertelden, is Intel van plan om de apparaatintroducties van klanten in 2020 te ondersteunen met zijn XMM 8160 5G multimode modem.”

Het spreekt voor zich dat het missen van de 5G-boot in 2020 een enorme strategische klap voor Apple zou zijn. Er is echter ook goed nieuws. Want die geruchten die we hebben gezien over een vermeende 2021-introductie voor 5G-iPhones? Die zijn vooral afkomstig zijn van analisten met een ‘verre van perfecte staat van dienst’ met betrekking tot Apple-geruchten. In hoeverre de snelheid van de nieuwe Intel modems zich gaat verhouden tot die van Qualcomm of Samsung, zal nog even afwachten zijn. Intel’s huidige 4G-chips blijken in ieder geval iets langzamer te zijn dan die van de concurrentie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen