rmens
rmens Apple 5 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Tip: pas de acties bij dubbel tikken op je AirPods aan

De laatste maanden zijn de AirPods populairder dan ooit. Zeker nu Apple de vernieuwde AirPods 2 (2019) uit heeft gebracht, zijn er weer veel nieuwe bezitters van de draadloze oortjes. Een veelgehoorde ergernis is dat er buiten Siri weinig bedieningsmogelijkheden zijn, maar hier kun je zelf wat aan doen.

Het is namelijk mogelijk om de actie die uitgevoerd wordt bij een dubbeltik op een van de AirPods aan te passen. Zo stel je bijvoorbeeld in dat dubbel tikken op links het vorige nummer afspelen is en bij dubbel tikken op rechts ga je naar het volgende nummer.

Acties dubbeltik AirPods instellen

Standaard roept op een AirPod tikken altijd Siri op. Je kunt de virtuele assistent natuurlijk vragen om het volume te verhogen of een ander nummer op te zetten, maar het kan makkelijker. Je kunt naast Siri ook speel af/pauzeer, volgend nummer, vorig nummer of helemaal geen actie instellen. Opmerkelijk is dat een optie voor het aanpassen van het volume ontbreekt. Dit moet je nog steeds via je iPhone, Apple Watch of Siri doen. Snel tussen nummers skippen is echter al een hele verbetering.

  • Ga naar Instellingen op je iPhone en open Bluetooth
  • Tik op het i-icoon achter je AirPods
  • Stel een actie in bij ‘Dubbel tikken op AirPod’
AirPods tikken aanpassen 001
Klik/tap voor groter. Screenshots: OMT/Raymon Mens

Werkt ook in externe apps

Bediening met de AirPods werkt niet alleen in de Muziek-app van iOS zelf, maar ook in externe apps zoals Spotify. Ook in Podcast-apps zoals Overcast of Pocket Casts werkt het tikken op de draadloze oortjes. In plaats van het vorige of volgende nummer, spoel je terug of door in de podcast. Handig om bijvoorbeeld commercials over te slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!