Jelle van Es
Jelle van Es Tech 4 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Netgear Orbi Pro Review: Overal internet op kantoor

Wanneer je aan het werk bent, dan is draadloos internet vandaag de dag een must. Of je nou thuis zit of op kantoor, je wilt gewoon een stabiele en goede verbinding hebben. Het begint daarbij met een goede router die een flink bereik heeft. Maar wanneer je werkt in een groot huis of een kantoor, dan is zo’n enkele router niet genoeg. Het alternatief is werken met een mesh netwerk, waarbij je verschillende routers met elkaar verbindt om op die manier het bereik te vergroten. Dat kan echter soms wat gedoe opleveren. Met de Netgear Orbi Pro los je dat probleem op en kun je over een groot gebied gebruik van draadloos internet.

De Netgear Orbi Pro SRK60

Ik ben aan de slag gegaan met de Netgear Orbi Pro SRK60 pack. Dat is eigenlijk het starterspakket dat bestaat uit een router en een zogenaamde satelliet. De router plaats je naast je modem en vervolgens plaats je de satelliet op de afstand waar het bereik van de originele router zwakker wordt. Dit signaal wordt dan door de satelliet opgepakt en versterkt. Op die manier kun je met zo’n enkele set een gebied van zo’n 350 vierkante meter voorzien van goed en snel werkend internet. Per station zou het moeten gaan over een afstand van 175 vierkante meter.

Netgear Orbi Pro

Is dat nog niet genoeg? Dan heb je nog de mogelijkheid om losse satellieten er bij te kopen en het netwerk uit te breiden. Per satelliet kunnen zo’n veertig devices tegelijkertijd verbinding maken en dat zou genoeg moeten zijn voor een relatief klein kantoor. De Netgear Orbi Pro lijkt zich dan ook voornamelijk te richten op de kleinere ondernemer die geen IT-team in huis heeft, maar wel gewoon goed internet nodig heeft. Voor de consument is de set een beetje te prijzig met een adviesprijs van meer dan 400 euro.

Bovendien is het gewoon super makkelijk in gebruik. Binnen een half uur had ik alles met elkaar verbonden en kon ik op een grote afstand van het basispunt met mijn laptop aan het werk, terwijl ik nog altijd een goede verbinding had. En als ik het kan, dan moet eigenlijk iedereen het wel kunnen. Mocht je een bepaald device perse met kabel willen verbindingen, dan heeft elke satelliet ook nog drie ethernet-uitgangen om van daaruit een kabel te trekken en op die manier een device van stabiel en snel internet te voorzien.

Verder is het goed om te weten dat je een satelliet gewoon ergens kunt neerzetten. Hij staat stabiel en het is geen lelijk ding om in een kantoor situatie te plaatsen. Heb je liever een setting waarbij je hem aan het plafond hangt of aan de muur plaatst, dan kan dat ook. Hij wordt namelijk geleverd met een wallmount, waarmee je hem relatief makkelijk kunt bevestigen.

Netgear Orbi Pro

Ook het beheren van het netwerk is heel simpel. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om drie soorten WiFi-netwerken aan te maken. Zo heb je bijvoorbeeld een Guest-netwerk wanneer klanten komen of je te maken hebt met freelancers die een dag op kantoor zitten. Hier kun je bepaalde beperkingen in zetten, waardoor het netwerk dat voor werknemers bedoeld is niet over belast wordt. Die laatste categorie werkt op hun eigen netwerk dat afgeschermd is met een wachtwoord. En tot slot heb je nog het Admin-netwerk, waarbij je via een aparte app op je smartphone ook alles goed kunt bijhouden. Die app zelf is overigens ook zeer gebruiksvriendelijk en je hebt alles zo door.

Netgear Orbi Pro

Tot slot is het nog goed om te weten dat het gaat om een Tri-Band WiFi-systeem met een high-performance AC3000 (3Gbps) WiFi, waardoor je dus echt krachtig en snel internet hebt. Ook is het belangrijk om te weten dat de Orbi Pro-setup niet werkt met de goedkopere Orbi-setup, welke bedoeld is voor consumenten. Het is dus echt iets dat bedoeld is voor de zakelijke ondernemer. Op de website van Netgear kun je de set aanschaffen.

Liever een andere router? Bekijk dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!