Bug: iOS 11 schakelt nummerherkenning onverwacht uit

Apple rmens 6 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Worden je oproepen de laatste tijd een stuk minder vaak beantwoord? De kans is aanwezig dat je getroffen bent door een vervelende bug in iOS 11 die nummerherkenning onverwacht uitschakelt. Daardoor bel je anoniem.

Het probleem blijkt al langer te spelen en komt bij klanten van verschillende providers voor. Op ons forum meldt een aantal lezers met Vodafone en Telenet Mobile door deze bug getroffen te zijn.

Bug in iOS 11.0.2 en iOS 11.1

Blijkbaar was de fout al in de publieke beta van iOS 11 aanwezig, maar nooit opgelost. Het probleem doet zich ook in de eerste betaversie van iOS 11.1 voor. De nieuwe iOS-versie lijkt de instelling voor nummerherkenning soms volledig te negeren. Niet alleen Nederlandse iPhone-bezitters hebben hier last van, want op het Duitse forum van T-Mobile zijn ook veel klachten te lezen. Een medewerker geeft aan dat Apple het met een software-update moet oplossen. Hoeveel gebruikers getroffen zijn is niet bekend.

Klik/tap voor groter.

Zeer tijdelijke oplossing

Nummerherkenning kan op een iPhone ingesteld worden via Instellingen → Telefoon → Nummerherkenning. Dit even uit en aan zetten lijkt het probleem te verhelpen, maar slechts voor een zeer korte tijd. Een OMT-lezer laat in het forumtopic weten dat het probleem iedere dag opnieuw opduikt.

Wij zijn benieuwd hoe wijdverspreid deze bug is. Ben jij getroffen? Laat het in een reactie op dit artikel weten, of mail ons je bevindingen op [email protected]. Laat bij je reactie ieder geval weten welke iPhone, provider en iOS-versie je hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen