[Update] iOS 12.1.2 update kan je je mobiele verbinding kosten

Apple Night 24 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

De laatste update van iOS naar versie 12.1.2 werd onlangs gelanceerd. Eén van de zaken die hierin zou zijn opgelost waren problemen met de mobiele connectiviteit in Turkije. Nu komen er echter van over de hele wereld berichten binnen dat er na de update problemen zijn ontstaan met de juist die mobiele verbinding.

De update die gebruikers in Turkije een betere verbinding moest geven heeft in andere landen voor sommige gebruikers een averechts effect. Er komen overal vandaan berichten binnen dat de update het onmogelijk maakt om met je iPhone gesprekken te beginnen of te ontvangen. Iets dat toch wel essentieel is voor een mobiele telefoon. Ironisch genoeg moest de update dat probleem – tenminste lokaal – nu juist verhelpen.

Op de website van Forbes zijn diverse Twitter berichten te lezen die aangeven dat het probleem zich overal ter wereld voordoet. Behalve in Turkije, waarschijnlijk.

Twee versies van de update

Slechts drie dagen nadat de update verscheen, kwam Apple met een tweede versie. De oorspronkelijke versie had build nummer 16C101, de tweede versie kreeg nummer 16C104. Vermoedelijk is het verbindingsprobleem in de tweede versie aangepakt, maar dat is niet terug te vinden in de informatie die Apple verstrekt over de update.

Gebruikers, die met deze verbindingsproblemen kampen, hebben een dubbel probleem. Als je eenmaal de eerste versie van 12.1.2 heeft geïnstalleerd, kan je de herziene versie niet meer installeren. Er moet in dat geval dus gewacht worden op iOS update 12.1.3.

Je kan eenvoudig terugvinden welke build op jouw iPhone staat. Ga als volgt te werk:

  • Open de ‘Instellingen’ app.
  • Tap op ‘Algemeen’.
  • Vervolgens tap je op ‘Info’.
  • Scroll naar ‘Versie’. Hier staat je iOS versie. Daarachter staat tussen haakjes het build nummer.
iOS-12-1-2-versie
Je kan eenvoudig je iOS versie en build nummer controleren (klik/tap voor groter)

Automatisch updaten tijdelijk uitschakelen

Als je de 12.1.2 update nog niet hebt geïnstalleerd, kun je voor de zekerheid het beste wachten tot 12.1.3 uit is. Om te voorkomen dat de update alsnog automatisch wordt geïnstalleerd op je iPhone, moet je deze functionaliteit tijdelijk even uitschakelen. Dat doe je als volgt:

  • Open de ‘Instellingen’ app.
  • Tap op ‘Algemeen’.
  • Vervolgens tap je op ‘Software-update’.
  • Tap nu op het woordje ‘aan’ achter ‘Automatische updates’.
  • Schuif het bolletje in het groene vlakje naar links, zodat de achtergrond wit wordt.

Problemen na de update?

Heb jij ook problemen ondervonden met de verbinding na de update naar iOS versie 12.1.2? Laat het dan even weten in de reacties hieronder.

[Update]

Een attent forumlid wees op de mogelijkheid om via iTunes build 16C104 alsnog te installeren, ook al heb je de 16C101 versie van iOS 12.1.2 al op je iPhone staan. Deze info was ten tijde van het schrijven van dit artikel nog niet beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen