iOS 13 brengt 4 vernieuwingen naar Apple’s Kaarten-app

Apple rmens 13 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft in iOS 13 de Kaarten-app (Apple Maps) onder handen genomen. De app krijgt vier vernieuwingen die goed van pas komen tijdens het reizen met de auto en het openbaar vervoer. Ook het verzamelen en ontdekken van mooie plekken is makkelijker geworden.

Deel je aankomsttijd

Als je onderweg naar iemand bent, kun je via de Kaarten-app (Apple Maps) van iOS 13 laten weten hoe laat je er bent. Dat kan gek genoeg alleen bij het plannen van een auto-route. Niet bij een OV-route of looproute. Je activeert het door het onderste paneel tijdens het navigeren naar boven te vegen en op het contact-icoon met plusje te drukken. Je contact zal je route dan kunnen volgen en updates over je aankomsttijd krijgen in de vorm van pushberichten.

Apple Maps iOS 13 - 001
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Apple Maps toont in iOS 13 waar je bus of trein is

Bij het reizen met de bus, trein, tram of metro is er ook iets nieuws. In iOS 13 toont Apple’s Kaarten-app nu ook waar het voertuig waar je in moet stappen is. Je ziet bij welke halte je bus, trein, tram of metro is. Via de knoppen bovenin kun je een andere vertrektijd kiezen of zien welke haltes al gepasseerd zijn. Helaas beweegt het icoon (nog) niet live mee.

Apple Maps iOS 13 - 002
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Verzamel interessante plaatsen

Ga je een nieuwe stad bezoeken of binnenkort op vakantie? Dan kun je straks met iOS 13 in Apple Maps alvast plaatsen om te bezoeken bij elkaar gaan sprokkelen. Je kunt deze aan ‘mijn plaatsen’ toevoegen, of een nieuwe verzameling aanmaken. Dit doe je straks via de knop “Voeg toe aan…”

Apple Maps iOS 13 - 003
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Apple’s antwoord op Street View: look around

De afgelopen jaren heeft Apple een boel auto’s door voornamelijk de Verenigde Staten laten rijden. De officiële lezing was dat dit diende om Apple Maps te verbeteren, maar er blijkt op de achtergrond ook gewerkt te zijn aan een antwoord op Street View van Google. Apple noemt dit Look Around en je kunt het voorlopig alleen vinden in de steden waar Apple zijn nieuwe kaarten heeft uitgerold. Op moment van schrijven is dat voornamelijk de Amerikaanse stad San Francisco. Wanneer wereldwijde uitbreiding volgt, is nog onbekend.

Apple Maps iOS 13 - 004
Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

iOS 13 is nu beschikbaar

De iOS 13 is nu beschikbaar voor iPhone. iPadOS 13 laat nog tot 30 september op zich wachten. De update werkt op bijna ieder toestel dat nu ook iOS 12 kan draaien, behalve de iPhone 5s en 6. Naast deze zijn er nog veel meer nieuwe functies. Bekijk ze allemaal in ons alsmaar groeiende dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen