Mark Hofman
Mark Hofman Apple 27 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

iOS 14 tip: ‘Clear Spaces’ brengt transparante widgets naar je iPhone

Dankzij iOS 14 hebben iPhone-gebruikers meer controle over hun thuisscherm gekregen. Ondanks het feit dat je de stijl van icoontjes aan kan passen en widgets toe kan voegen, zijn er ook bepaalde dingen nog niet mogelijk. Denk hierbij aan het plaatsen van app-iconen op de plek waar jij ze wilt hebben.

Gelukkig hebben we met Clear Spaces een manier gevonden waardoor dit wel mogelijk is. Althans, een soort van dan.

iOS 14 widgets verbergen met Clear Spaces

De app kost op dit moment €2,29 in de App Store. Het zorgt ervoor dat je icoontjes op het iOS 14 thuisscherm op een bepaalde plek kunt zetten, zonder dat je daar een widget bij nodig hebt. Of althans, zonder dat je daar een zichtbare widget bij nodig hebt. Wat je in feiten doet met de applicatie is een widget plaatsen die constant één foto laat zien. Dit is uiteraard niet zomaar een foto, maar dezelfde foto die je gebruikt voor je achtergrond. Hierdoor lijkt het net alsof er helemaal geen widget staat, ondanks het feit dat je applicaties alsnog op een andere positie staan dan normaal. Bijvoorbeeld ook in een 4×4 opstelling.

In de app van Clear Spaces is het mogelijk om je wallpaper te uploaden. Je kunt er voorkiezen om de achtergrond te kiezen die gebruikt in de lichte modus en eentje die je gebruikt in de donkere modus. Vervolgens geef je in de applicatie aan waar je de widget precies wilt plaatsen. Linksboven, rechtsonder of in het midden bijvoorbeeld. Vervolgens zorgt de app er voor dat de widgets precies het stukje uit de foto knipt waar jij de widget wilt plaatsen. Hierdoor sluit de foto perfect aan op de rest van de achtergrond en lijkt het dus net alsof er helemaal geen widgets staat.

iOS 14 widget
Clear Spaces (Afbeelding: 9to5mac)

Volledig in eigen stijl

Zoals ik begin dit artikel al schreef hebben iPhone-gebruikers sinds iOS 14 meer vrijheid op het thuisscherm. Het is mogelijk om deze volledig in eigen stijl op te maken, zodat iedereen zijn eigen unieke thuisscherm heeft.

Interesse in meer handige applicaties en trucjes om je thuisscherm in iOS 14 aan te passen? Lees dan ook zeker dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!