Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 okt 2020

[REVIEW] Acer Predator Orion 3000: kleine desktop met kracht

Begin dit jaar heb ik een nieuwe gamepc samengesteld. Eigenlijk iets te snel, aangezien een maand geleden de nieuwe reeks videokaarten van Nvidia zijn uitgebracht. Toch kan ik met mijn 2070-kaart een tijd vooruit en kan ik games op een mooie manier beleven. Tegelijkertijd was het een prijzig geheel en vond ik het wel lastig om alles samen te stellen. Wanneer dat je ook tegen houdt, dan is het wellicht handig om te kijken naar de Acer Predator Orion 3000.

De Acer Predator Orion 3000 is een kant-en-klaar desktop, waardoor je er na levering gelijk mee aan de slag kan en na de Windows 10-installatie lekker los kan gaan. Ik heb hemzelf nu een week of twee getest en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Ziet er netjes uit

Vanaf het moment dat je de Acer Predator Orion 3000 uit de doos haalt, is het gelijk een eyecatcher. Het is een model die klein en compact is. Zeker in vergelijking met mijn standaard desktop is hij echt aan de kleine kant. En dat terwijl hij qua specificaties niet beperkt wordt. Hij is voorzien van Nividia GeForce 2060 Super 8GB GDDR6 videokaart. Qua processor heeft hij een Intel Core i7-10700 en met 16GB DDR4 heb je genoeg geheugen voor je games en andere werkzaamheden. Door zijn maat kan hij makkelijk naast je beeldscherm op je bureau staan en dan is het een mooie eyecatcher.

Klein, maar fijn (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

De Acer Predator Orion 3000 is heerlijk stil

Ik heb altijd het idee gehad dat het verstandig is om gebruik te maken van een grotere desktop-pc, omdat je dan op die manier je warmte goed kan afvoeren. Ik was dan ook bang dat de Acer Predator Orion 3000 luid zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. Zelfs wanneer ik games speel die veel vragen van de pc, was hij stil. Dat zou komen door de Frostblade van de Predator. Deze voert de warmte op een stille manier af.

Je hoeft die koptelefoon niet op te hebben tegen het geluid van de pc (Afbeelding: Acer)

Wi-Fi 6 maakt hem makkelijk te plaatsen

Ik heb de Acer Predator Orion 3000 aangesloten met ethernet, maar het is ook mogelijk om het gewoon draadloos te doen. Hij maakt gebruik van Wifi 6. Dan moet je natuurlijk wel een router hebben die dat signaal aan kan, maar als dat het geval is, dan kun je genieten van hoge downloadsnelheden zonder dat je kabels hoeft te trekken. Handig wanneer je de pc op een kamer wilt zetten waar je zo’n verbinding niet hebt.

Ook genoeg porten aan de achterkant (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Genoeg opslag op de Acer Predator Orion 3000

Naast het feit dat de Acer Predator Orion 3000 behoorlijk goed scoort op het gebied van specificaties, is het ook goed om te weten dat hij genoeg opslag kent. Met een 512 GB SSD heb je genoeg ruimte om games er op te zetten, die dan profiteren van kortere laadtijden. Daarnaast zit er ook nog een 2 TB HDD op 7200 rpm. Op die manier heb je dus echt genoeg ruimte om van alles en nog wat er op te installeren.

Wees maar blij met je derde plaats (Afbeelding: Acer)

Prijs is best netjes voor compleet model

Het model zoals ik het getest hebt, heeft een adviesprijs van 1599 euro. Je kunt waarschijnlijk met dezelfde specificaties iets in elkaar zetten wat net iets goedkoper is, maar dan moet je wel moeite doen en krijg je het waarschijnlijk niet zo strak als in deze setup. Wat dat betreft koop je ook een stukje gemak en ook wel wat schoonheid wat betreft het uiterlijk van de desktop. Mocht je hem willen aanschaffen, dan kun je hem hier scoren.

Klepje aan de voorkant (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Wil je meer lezen over alles wat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Acer Predator Orion 3000: kleine desktop met kracht
Sluiten