iOS 14: zo gebruik je YouTube met picture-in-picture

Apple rmens 17 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Een van de meest praktische nieuwe functies in iOS 14 is PiP (picture-in-picture) modus voor de iPhone. Hiermee kun je een video van bijvoorbeeld Netflix of YouTube blijven kijken terwijl je iets anders doet. Deze functie bestond al langer op de iPad.

Als je de publieke bèta van iOS 14 hebt geïnstalleerd, kun je al video van Netflix of Twitch in de hoek van je iPhone bekijken terwijl je iets anders doet. YouTube niet, tenminste, niet via de iPhone-app van de videodienst. Via de browser lukt het echter wel.

YouTube met een omweg

Het is nog maar de vraag of YouTube picture-in-picture standaard gaat ondersteunen, want voor afspelen op de achtergrond heb je de betaalde versie van de streamingdienst nodig. Omdat picture-in-picture ook werkt met video’s die in webpagina’s zijn geïntegreerd, kun je het via de browser wel voor elkaar krijgen.

  • Open een video van YouTube in Safari en druk op volledig scherm (rechtsonder).
  • Kies vervolgens linksboven voor het PiP-icoon (middelste icoon).
  • De video zal nu in het klein verder spelen terwijl je iets anders kunt doen. Je kunt zelfs terugkeren naar Safari en een pagina openen in een nieuw tabblad.
iOS 14 youtube picture in picture 001
Klik/tap voor groter. (Screenshots: OMT/Raymon Mens)

Drie formaten picture-in-picture iOS 14

Sinds bèta 2 van iOS 14 heeft de picture-in-picture modus drie formaten. Je kunt kiezen tussen volledige schermbreedte, medium of heel klein in de hoek. Dubbeltik op de PiP-miniatuur om te schakelen tussen deze formaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen