Elektrische fiets: je beste opties onder de €4000

Elektrische auto's Lisanne Beijen 18 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Een elektrische fiets is geen goedkoop speeltje. De gemiddelde e-bike kost al snel 2500 euro. Voor elektrische fietsen geldt: goedkoop is duurkoop. Met een budget van 4000 euro vind je zonder twijfel een goede elektrische fiets waar je lang plezier van hebt.

Weet je niet waar je moet beginnen in je zoektocht naar goede elektrische fietsen onder de 4000 euro? Wij helpen je graag een handje. Hieronder vind je alvast vijf opties die absoluut goed waar voor je geld zijn.

Riese & Müller’s Roadster City elektrische fiets

De meeste elektrische fietsen van het bekende Duitse merk Riese & Müller kosten meer dan 4000 euro. De onderdelen van deze e-bikes hebben een hoogstaande kwaliteit en ja, dat kost wat. Toch heeft deze fietsenfabrikant een handjevol elektrische fietsen voor minder dan 4000 euro in de collectie. De ‘Roadster City’ is er daar een van. Deze strakke e-bike heeft een nieuwe Bosch Performance Line (Gen3) motor, 8 naafversnellingen van Shimano Nexus, en een onverwoestbare carbon riemaandrijving. Het is een fijne touring bike waarop je ook prima je boodschappen kunt doen. En dat voor zo’n 3469,00 euro.

Riese muller elektrische fiets Roadster City
Roadster City (Afbeelding: Riese & Müller)

Veelzijdige en sportieve elektrische fiets: Yamaha Wabash e-bike

Deze e-bike van Yamaha ziet er super strak uit en is uitermate geschikt voor een gevarieerd gebruik. Net als bovenstaande elektrische fiets dus. De Yamaha Wabash heeft een sportief stuur, maar laat je daar niet door misleiden. Met deze elektrische fiets rij je namelijk net zo makkelijk door heuvels en over de weg als door de stad naar je werk of een koffie-afspraak.

De Wabash E-bike heeft, naast een 500 Watt Yamaha PW Series SE motor, een aantal hoogstaande technische snufjes die je in maar weinig e-bikes in deze prijsklasse ziet. Zo voelt de geïntegreerde sensor in het achterwiel zelfs de kleinste veranderingen in je snelheid. De motor reageert op die veranderingen zodat jij een zo soepel mogelijke pedal assist hebt. De elektrische fiets kost zo’n 3220 euro.

Specialized Turbo Vado 5.0 Step-through 2020

Deze elektrische fiets van Specialized is een krachtige allrounder. Dankzij de lage instap van het strakke frame kun je makkelijk op- en afstappen. Daarnaast heeft deze e-bike alle hoogwaardige onderdelen die we van de fietsenfabrikant gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Specialized 1.3-motor 250 Watt motor en de 600 Watt accu. Dit maakt het een elektrische stadsfiets met een stevige ondersteuning en grote actieradius. Dankzij het uitgebalanceerde frame voelt deze elektrische fiets zelfs op hoge snelheid stabiel en stevig genoeg. Wat dat mag kosten? Zo’n 3999,00 euro. Precies onder je budget dus.

e-bike Specialized Turbo Vado 5.0 Step-Through
Turbo Vado 5.0 Step-Through (Afbeelding: Specialized)

Ijzersterke elektrische mountainbike van Trek: Trek Powerfly FS 7 Plus

Trek is geen onbekende en nieuwe naam in de fietswereld. De fietsen van Trek werden voorheen voornamelijk gespot in wielerwedstrijden op de weg en in de bergen en bossen. Het is dan ook geen verrassing dat Trek een groot aantal elektrische fietsen in de collectie heeft die als warme broodjes over de toonbank gaan. De startprijs van alle e-bikes van de Amerikaanse fietsenfabrikant ligt aardig hoog, maar dan heb je ook wat.

De Powerfly FS 7 Plus is volgens velen de beste elektrische mountainbike van dit moment. De krachtige e-bike weegt 22 kilo en wordt aangevoerd door een Bosch Performance CX motor. En door je eigen benen natuurlijk. De e-bike heeft een high-performance motor en accu (500 Wh) en hoge kwaliteit onderdelen die tegen een stootje kunnen en een lange tijd meegaan. Check Trek’s website voor meer details over de fiets. Dit cross- en racemonster kost nét iets minder dan 4000 euro, namelijk 3899,00 euro.

Trek powerfly elektrische mountainbike
Powerfly FS 7 Plus (Afbeelding: Trek)

Giant FastRoad E+ EX Pro e-bike

Giant heeft, in tegenstelling tot de meeste fietsmerken hierboven, een groot aantal elektrische fietsen in de collectie onder de 4000 euro. Deze FastRoad E+ EX Pro is een van de duurdere e-bikes van de fietsenfabrikant, en daar is een goede reden voor. Het is namelijk een krachtige en veelzijdige elektrische fiets. Dankzij de krachtige Yamaha SyncDrive Pro motor en de 375 Wh accu ondersteunt deze e-bike je naadloos tijdens je fietstocht. Wie een elektrische commuter bike of elektrische stadsfiets zoekt die aanvoelt als een ‘gewone’ fiets heeft aan dit exemplaar van Giant een goede optie voor zo’n 3399 euro.

giant fastroad e+ EX pro elektrische fiets
FastRoad e+ EX pro (Afbeelding: Giant Bicycles)

Is 4000 euro net wat boven je budget? Check dan hier de beste opties onder 3000 euro en hier de beste opties onder 2000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen