Gratis e-books scoren? Op deze 10 websites haal je ze legaal binnen!

Je hoeft anno 2020 geen boekenkast vol met boeken meer te hebben. Heb je een e-reader in huis? Dan heb je aan één boekenplank meer dan genoeg. Het fijne is dat een e-reader vol met boeken helemaal niet veel te kosten. Gratis e-books downloaden kan namelijk op verschillende websites.

Er zijn natuurlijk veel websites waarop je illegaal e-boeken kunt downloaden. We houden je graag op het juiste padje en raden je in plaats daarvan deze 10 websites aan. Download hier gratis e-books.

1. Gratis e-books via Bookboon

Je kunt op Bookboon voornamelijk terecht voor educatieve boeken. Gebruik je extra vrije tijd om wat nieuws te leren. Als je een periode gratis het premium-account uitprobeert dan krijg je ook toegang tot business e-books, boeken over het leren van een taal, programmeren, economie, en nog veel meer.

2. Google e-Bookstore

Google Play Books is een gratis app die functioneert als digitale boekenwinkel. Je downloadt er boeken, maar ook tijdschriften en andere artikelen. Via de app kun je samples van letterlijk miljoenen boeken lezen. In sommige gevallen moet je wel betalen voor het volledige boek, maar gelukkig is het aanbod met gratis boeken ook groot genoeg.

Google Play Books e-reader app gratis e-books
Google Play Books e-reader app (Afbeelding: Google Play Books)

3. Internet Archive

Ben je op zoek naar een boek dat niet meer gepubliceerd wordt? Ga dan neer het Internet Archive. Daar vind je onder andere ebooks, films, software en muziek. Je kunt kiezen uit miljoenen titels waaronder heel veel gratis materiaal.

4. Download veel gratis e-books via ManyBooks

ManyBooks heeft, niet geheel onverwacht, veel boeken in hun online bibliotheek. Op deze website staan meer dan 33.000 gratis e-books. Daar ben je wel even zoet mee! Je kunt de boeken per categorie bekijken zodat je niet compleet verdwaalt tussen de digitale boekenkasten.

5. Duizenden gratis ebooks op ‘Nook’ van Barnes & Nobles

De Amerikaanse boekenwinkel Barnes & Nobles heeft een eigen gratis e-reader app. De app genaamd ‘Nook’ geeft je gratis toegang tot 75.000 boeken. Het is een gebruiksvriendelijke app die je zo op je e-book, laptop of tablet kunt downloaden.

Nook Barnes Nobles ebook app gratis e-books
Nook app (Afbeeling: Barnes and Noble)

6. PDF Books World

Op PDF Books World kun je gratis ebooks vinden in PDF-formaat. Van de boeken op deze website zijn de auteursrechten vervallen waardoor het nu boeken uit het publieke domein zijn. Dit zijn dus niet de meest nieuwe boeken, maar wie weet vind je er wat oude pareltjes tussen.

7. Gratis e-books op Open Library

Zoals de naam al verklapt is Open Library een open bibliotheek waarop meer dan een miljoen boeken staan. Die kun je helemaal gratis lezen. Het is als het ware een soort Wikipedia voor e-books waarop je ook zelf boeken kunt toevoegen.

8. Kobo Books

De app van het bekende ebook-merk ‘Kobo’ is een van de meer bekende e-reader apps. Er staan meer dan 5 miljoen ebooks in de bibliotheek van de app. Een groot deel van die boeken kun je niet gratis downloaden, maar kun er alleen de preview gratis van lezen. Als je het hele boek wilt lezen moet je betalen. Dat is natuurlijk wel zo eerlijk voor de schrijver.

Kobo Libra H2O
De Kobo in bed (Afbeelding: Kobo)

9. LibriVox

Wil je wel gratis e-books hebben maar ben je te lui om boeken te lezen? Dat klinkt als een probleem, maar dat hoeft niet zo te zijn. Op LibriVox kun je gratis naar ontelbaar veel gratis audioboeken luisteren.

10. Free eBooks

Veel duidelijker dan dit wordt het niet: op deze website staan allerlei gratis en nieuwe boeken van opkomende auteurs. Op Free eBooks bieden onafhankelijke schrijvers fictie- en non-fictie boeken aan. Neem een kijkje tussen de verschillende boeken en wie weet vind je iets waar je anders nooit op uit was gekomen. Of ontdek je een toekomstige bestseller. Naast nieuwe en onbekende boeken staan er ook verschillende klassiekers op en kun je naar gratis audioboeken luisteren.

Ben je op zoek naar de beste e-reader apps waar je naast gratis boeken ook boeken kunt kopen? Check dan hier 7 goede opties.

Reageer op artikel:
Gratis e-books scoren? Op deze 10 websites haal je ze legaal binnen!
Sluiten