iOS naar Android: zo neem je al je foto’s mee naar je nieuwe smartphone

Smartphones Lisanne Beijen 29 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Overstappen naar een nieuwe smartphone is nooit geheel stressloos. Het overzetten van verschillende apps, instellingen en al je foto’s en videos is vaak een klein rotwerkje. Overstappen naar een nieuwe smartphone met een nieuw besturingssysteem, zoals van iOS naar Android, voegt hier nog wat stress aan toe.

Adem in, adem uit: er zijn uiteraard manieren waarop je iCloud foto’s en videos die op je Apple-toestel staan aan Google Photos kunt toevoegen. Zo weet je zeker dat je data en herinneringen niet verloren gaan. Foto’s en videos overzetten van iOS naar Android is makkelijker dan je denkt als je de onderstaande stappen volgt.

#1 Maak een kopie van je data op iOS

De eerste stap in het proces is om een kopie te maken van je data in iOS. Om dat te doen log je in op privacy.apple.com met je Apple ID. Op de pagina Data and Privacy vind je het kopje Transfer a copy of your data. Klik hier op de blauwe link ‘Request to transfer a copy of your data‘.

Foto's apple ios 15
De foto-app in iOS. (Afbeelding: Apple, bewerking: OMT)

#2 Sla je data op in Google Photos

Wanneer je op de blauwe link hebt geklikt, via welke je data naar een ander platform kunt verplaatsen, word je gevraagd om een bestemming voor de data te selecteren. Klik op het drop-down menu en kies hier Google Photos.

Wanneer je Google Photos hebt geselecteerd kun je kiezen welke bestanden je in het specifiek wilt overzetten. Vink hier de vakjes voor Photos en Videos aan (in het geval je beide wilt overzetten).

Gedaan? Goed. Klik dan op Continue. Hierna verschijnt er een scherm dat vraagt of je voldoende ruimte op je Google account hebt voor het kopiëren van je iOS-data >> Klik nogmaals op Continue als er genoeg vrije ruimte is op je Google account.

Google Photos
Het platform van Google (Afbeelding: Google)

#3 Check check, dubbel check

Je bent er bijna! Om het hele proces af te ronden en je foto’s van je iOS toestel op je Android smartphone te bekijken moet je nog een aantal kleine stappen doorlopen. Selecteer het Google account naar welke je de iCloud foto’s en videos wilt kopiëren >> klik vervolgens op Allow om de media aan je Google Photos bibliotheek toe te voegen.

Om je keuzes te bevestigen klik je nogmaals op Allow in het volgende scherm. Door dit te doen ga je ook akkoord met Apple’s Data en Privacy voorwaarden.

Dacht je genoeg bevestiging te hebben gegeven? Dat heb je fout. Als allerlaatste stap word je nog een keer gevraagd om de transfer te bevestigen. Door op Conform Transfers te klikken start je de transfer. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is geduldig wachten tot het proces klaar is. Dit kan tussen de drie en zeven dagen duren.

Wanneer de transfer is voltooid ontvang je hier een notificatie van op het e-mailadres dat is gekoppeld aan je iCloud account. Overstappen van iOS naar Android: een kind kan de was doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen