rmens
rmens Apple 18 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe iPad? Verrassing! De iPad Air maakt een comeback

Apple heeft een nieuwe iPad Air onthuld. Deze naam werd al eerder voor een iPad gebruikt, maar de nieuwe iPad Air heeft niets met het oude 9,7-inch model uit 2014 te maken. De nieuwe tablet heeft namelijk een 10,5-inch scherm en ondersteuning voor de Apple Pencil.

De iPad Air 2019 laat zich het best omschrijven als een middenklasser die tussen de gewone iPad en iPad Pro zit. De Air gebruikt net als de iPad Pro een A12-chip, maar heeft een traditioneler ontwerp met iets dikkere randen en geen Face ID.

iPad Air 2019 specs

Het scherm van de iPad Air 2019 is 10,5-inch en heeft een resolutie van 2224 x 1668 pixels met 264 ppi (pixels per inch). Het scherm ondersteunt True Tone-kleurweergave en 10-bits kleuren. De A12-chip is vergelijkbaar met die in de iPhone XS en iPad Pro. In tegenstelling tot de iPad Pro heeft deze iPad echter nog Touch ID en geen Face ID. Er is wel een smart connector om een toetsenbord op aan te sluiten.

De camera op de achterkant is 8 megapixels en heeft een diafragma van ƒ/2.4. Die is onveranderd tegenover de gewone iPad uit begin 2018. De camera aan de voorkant is wel flink verbeterd en met een resolutie van 7 megapixels en een diafragma van ƒ/2.2 gelijk aan die van de iPad Pro.

iPad Air 2019
Klik/tap voor groter.

Ontwerp en prijs

Het ontwerp van de iPad Air 2019 kan je bekend voorkomen. De schermranden zijn dunner geworden, waardoor het grotere scherm in een behuizing die niet veel groter is past. Apple gebruikte dit ontwerp in 2017 al voor de iPad Pro, maar dat werd in 2018 vervangen door een nieuw design met ruimte voor Face ID. Nu is het opnieuw nuttig als middenklasse-iPad.

De prijs van deze iPad zit -niet geheel verrassend- tussen die van de 7,9-inch instap iPad en iPad Pro in. De prijzen en capaciteit zijn als volgt:

De iPad Air 2019 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs en goud. Voor 4G-ondersteuning betaal je € 140 euro extra.

iPad Air 2019 kleuren
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!