iPhone 12 in de vernieuwde verpakking: zo levert Apple de smartphone

Apple Jeroen Kraak 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Het duur niet meer lang totdat je de nieuwe iPhone 12 (Pro) kan gebruiken. Maar hoe ziet de verpakking er eigenlijk uit?

Een van de meest magische momenten van de iPhone is het openen van de verpakking. Apple besteedt veel aandacht aan de verpakking om ook echt te laten zien dat je iets bijzonders in je hand hebt. Dat zal niet anders zijn bij de iPhone 12. Deze zit echter in een kleinere verpakking dan haar voorgangers.

De kleinere doos van de iPhone 12

Tijdens de presentatie van de iPhone 12 zagen we al dat de verpakking van de nieuwe van de smartphone kleiner is dan die van de iPhone 11. Dat kan Apple nu doen omdat het geen EarPods en een oplaadadapter bij het toestel levert. Doordat de verpakking kleiner is kan het flink meer iPhones tegelijkertijd verschepen.

Het bedrijf zegt dit te doen om het milieu te sparen. Het besparen op de bijkomende onderdelen zou volgens het bedrijf evenveel zijn als wat 450.000 auto’s aan uitlaatgassen produceren. Het wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Toch beweren anderen dat het bedrijf het doet om de kosten te sparen. Om 5G toe te passen kost namelijk meer geld.

Ook andere toestellen krijgen een andere verpakking

In de doos van de iPhone 12 zit naast het toestel ook een lighting naar USB-C-kabel en natuurlijk de handleiding en de gebruikelijke sticker. De verandering is niet alleen ingevoerd voor de 12, ook de andere toestellen krijgen qua verpakking een make-over. Ook de 11 zit bijvoorbeeld in een kleinere verpakking.

Dat blijkt uit beelden die YouTuber Rjey laat zien. Hij bestelde een iPhone 11 en hij ontving de telefoon in een kleinere verpakking. Naast dat de EarPods en oplader niet in de verpakking zitten, zit er ook maar één Apple-sticker in de doos in plaats van twee. Rjey vergelijkt de verpakking dan ook met telefoons die hij eerder heeft gekocht zoals de iPhone 8 en de iPhone 5S.

De hele video van Djey zie je hieronder.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen