iPhone 14 Pro-feature op Android? Deze twee telefoonmakers werken eraan

Smartphones Jeroen Kraak 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 14 Pro is sinds afgelopen weekend op de markt. Een van de meest bijzondere functies is het Dynamic Island. Makers van Android-telefoons kijken zeer aandachtig naar het fenomeen. Twee bedrijven gaan nu een stapje verder.

Apple wist dit jaar alle toegestroomde journalisten in het Steve Jobs Theatre flink te verrassen. Ze wisten allemaal dat de iPhone 14 Pro een andere notch zou krijgen, maar het Dynamic Island was compleet nieuw voor ze. Een functie die we nog niet eerder hebben gezien op een Android-telefoon.

De iPhone 14 Pro functie op Android?

Hoewel Android-telefoons niet exact de inkeping hebben als die van Apple, kijken makers toch naar het nieuwe idee. Realme en Xiaomi reageren nu op de innovatie die te zien is op de iPhone 14 Pro.

Realme vraagt nu aan haar gebruikers of ze het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro zien zitten op hun eigen Android-smartphones. Hoewel het bedrijf het beestje niet bij de naam noemt vraagt het zijn klanten op een forum het volgende: “Kunnen jullie het voorstellen dat Realme UI de camera omtovert tot een multifunctionele feature door middel van software?”

Ook Xiaomi China President Lu Weibing vraagt zijn achterban naar hun mening over de iPhone 14 Pro-feature. Hij wil weten of ze ‘een slim eiland nodig hebben’.

iPhone 14 Pro Dynamic Island Android apps
De iPhone 14 Pro (Afbeelding: Apple)

Heeft het echt nut?

Toch is de iPhone 14 Pro-feature niet helemaal nieuw op een toestel van Xiaomi. Een gebruiker heeft al een speciale interface gemaakt die verrekt veel lijkt op het Dynamic Island.

De grote vraag is nu of we het Dynamic Island, Realme Island, Tropical Island, Escape from Monkey Island of elke andere variant ook echt gaan terugzien op Android. Gezien de andere notch van Android-toestellen, die vaak alleen een punch-hole hebben voor de camera, is het ook de vraag of het echt nodig is. Wellicht gaat het gevolgen hebben voor het ontwerp van een telefoon. Het is in ieder geval wel heel handig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen