Uitgelachen iPhone 15-functie komt naar goedkopere iPhone SE

Smartphones Jeroen Kraak 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Elk jaar komt Apple met een nieuwe iPhone, maar veel minder vaak gebeurt dat voor de goedkopere SE. Binnenkort lijkt er weer een nieuw exemplaar aan te komen, en deze zal een bijzondere functie bevatten die je kent van de iPhone 15.

De laatste iPhone SE dateert alweer uit 2022 en leek precies op de iPhone 8. En ja, voor die iPhone 8 moeten we al helemaal een tijd terug. Het is dus tijd voor een nieuwe SE, maar dan wel in een vrij modern jasje. En het lijkt erop dat die er ook echt gaat komen.

Het is goed mogelijk dat Apple dit jaar met een nieuwe iPhone SE komt, al kan het ook nog een jaar duren. De geruchtenmolen begint langzaam te draaien. Een van de nieuwste geruchten is dat de goedkopere smartphone een functie van de iPhone 15 zal krijgen.

Een opvallende functie voor de iPhone SE

En om precies te zijn, die functie is Dynamic Island. In het begin werd er nogal lacherig over gedaan, vooral vanwege de naam. De functie zelf is echter handig als je bijvoorbeeld Apple Music aan hebt staan of live sportwedstrijden volgt. Met een druk op het Dynamic Island krijg je meteen meer informatie.

Als we de betrouwbare lekker Majin Bu mogen geloven, zal de iPhone SE eruitzien als de iPhone 16. Het lijkt dan voor de hand te liggen dat de smartphone pas in 2025 uitkomt. Verder krijgt de vierde editie van de SE één camera aan de achterkant, wat minder is dan de reguliere iPhone-modellen.

Een concept van de iPhone SE. (Afbeelding: X/Majin Bu)

Volgens Bu zijn de afmetingen 150,9 x 75,7 x 8,3 mm, precies hetzelfde als die van de iPhone XR. Hierdoor is de smartphone groter dan de iPhone SE uit 2022, waardoor hij een groter scherm en een grotere batterij heeft.

Nog veel meer geruchten

Er circuleren echter nog veel meer geruchten over de iPhone SE. Zo zou de binnenkant een 3.279 mAh batterij hebben en zou hij een 6.1-inch OLED-scherm krijgen met een TrueDepth-camera voor Face ID. Daarnaast zou er aan de achterkant een 48-megapixelcamera zitten en aan de zijkant een Actieknop, die je kent van de iPhone 15 Pro.

Het zijn allemaal nog maar geruchten, dus wat ons betreft moet je ze met een korreltje zout nemen. Dit komt mede doordat er verschillende berichten circuleren. Toch zou een iPhone SE een fijne toevoeging aan de line-up zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen