Mark Hofman
Mark Hofman Apple 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

iPhone 15 loopt veelbesproken Pro en Pro Max functie wederom mis

Apple lijkt het gat tussen de iPhone 15 en de Pro-modellen uit die serie kleiner te maken. Waar Dynamic Island dus vanaf dit jaar in de gehele serie van de partij is, moeten consumenten het echter wel zonder een andere functie doen. Alweer…

Volgens Ross Young, analist en CEO van de DSCC, blijft dat voorlopig ook echt het geval. Apple houdt het LTPO-beeldscherm, wat beter bekend staat als ProMotion, in ieder geval nog twee jaar exclusief voor de Pro-modellen.

De kracht van ProMotion

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Apple de ProMotion-technologie introduceerde voor de iPhone. Eerder zorgde het al voor een hogere verversingssnelheid bij de iPad Pro en vanaf de iPhone 13 Pro kon men ook eindelijk werken met 120Hz.

De eerste iteratie van het LTPO-beeldscherm was variabel tot 10Hz. Dat wil zeggen dat de verversingssnelheid op het type content wordt aangepast, zodat het de batterij in bepaalde situaties minder belast. Apple deed er met de iPhone 14 Pro een schepje bovenop door de variabele snelheid tot 1 Hz te laten zakken.

Door de ontwikkeling van de technologie kreeg men de indruk dat 2023 het jaar zou zijn dat ProMotion ook eindelijk naar de reguliere iPhone 15 zou komen. Helaas is dat allesbehalve waar.

iPhone 15 laat technologie links liggen

Ross Young verwacht niet alleen dat het LTPO-beeldscherm dit jaar enkel voor de Pro-modellen bedoeld is, maar ook dat de iPhone 16 die technologie links laat liggen. Net als dit jaar zal Apple gebruikmaken van een LTS-beeldscherm (Low Temperature Polycrystalline Oxide). Eenzelfde type OLED-scherm als men nu gebruikt, dus.

Daar kunnen we als gebruikers maar beter aan wennen, want het blijft de standaard. Young geeft aan dat Apple tot minstens 2025 gebruik blijft maken van exact dezelfde kwaliteit schermen als het nu doet.

Mocht de iPhone 17 uiteindelijk wel ProMotion krijgen, is de technologie vijf jaar oud voordat het goedkoopste model het krijgt. Damn…

Historisch, maar niet positief: situatie Mac slechter dan Apple had verwacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!