Niet iedereen ziet deze MCU-verwijzing in de Across the Spider-Verse trailer

Films & Series Dunke van Boekel 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Het langverwachte vervolg op Into the Spider-Verse, Spider-Man: Across the Spider-Verse, heeft zojuist een kersverse trailer gekregen. Naast de interessante details over wat er gaat gebeuren in het verhaal van de film, valt er ook veel te speculeren over een bepaalde zin die in de trailer voorkomt. Deze zin verwijst namelijk naar de Spider-Man van de MCU, gespeeld door Tom Holland.

In het vervolg van de Oscar-winnende Spider-Man-film staat natuurlijk de Multiverse centraal. Na Into The Spider-Verse, een aantal hints in Far From Home en natuurlijk No Way Home heeft het webhoofd de afgelopen jaren al veel te maken gehad met alternatieve dimensies.

Spider-Man: Across the Spider-Verse noemt Tom Holland?

In de trailer zien we dat Miles Morales (Shameik Moore) alle dingen doet die we van Spider-Man gewend zijn. Door Brooklyn slingeren, gevaar stoppen waar nodig en overal te laat voor komen. Daarentegen keert Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) uit de eerste film terug. Ze introduceert hem aan ‘The Lobby’, een soort tussenstation tussen dimensies.

Het is hier dat we ook meer zien van Miguel O’Hara, ook wel bekend als Spider-Man 2099 (met stem van Oscar Isaac). Hem zagen we al eerder in de post-credits scène van Into The Spider-Verse, maar wat heeft hij te maken met Tom Holland’s Spider-Man in Spider-Man: Across the Spiderverse?

De beste man lijkt een beetje kwaad te zijn op Miles, die vraagt of hij lid kan worden van deze club met Spider-Mensen. Waarom is niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk vindt Miguel Miles een bedreiging voor de Multiverse. Hij refereert namelijk direct aan de gebeurtenissen van Spider-Man: No Way Home. “En begin niet over Doctor Strange en die nerdy knul van Earth-199999”

Een oneindige Spider-Verse

Earth-199999 is de dimensie waarin de MCU-films zich afspelen. In No Way Home hadden Spider-Man en Doctor Strange wat problemen met het multiversum, nadat Tom Holland’s Peter Parker zich teveel bemoeide met een spreuk van de Sorcerer Supreme.

Het is aan te nemen dat Miguel, als iemand die duidelijk veel bezig is met het stabiel houden van dit web van dimensies, pissig zou zijn op die Peter Parker. Toch kan dit verder hinten naar het opduiken van de Spider-Man van de MCU. Vanaf 2 juni kunnen we het allemaal meemaken. Wie weet krijgen we wel meer te zien van de Spider-Man Noir of Silk series?

Marvel’s Ant-Man: Quantumania wordt verpletterd door eerste recensies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen