Deze functies van de iPhone 15 willen we ook op Android

Apple Sam Dille 4 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Na lang wachten is de iPhone 15 eindelijk daar. Het toestel heeft een aantal nieuwe en heerlijke functies. Een paar van deze ideeën mag Android, wat ons betreft, best van Apple stelen.

De nieuwe iPhone 15 is nog maar net uit, maar onze eerste indruk kun je hier alvast lezen. De smartphone heeft in ieder geval meer dan genoeg toffe functies om te ontdekken en mee te spelen.

3 functies die Android moet stelen van de nieuwe iPhone 15

Een aantal van deze functies hebben we nog nooit op een toestel van Android gezien. We sommen een aantal van deze features voor je op in onderstaand lijstje.

#1 Opslag besparen dankzij de iPhone 15-camera

De hoofdcamera van de nieuwe iPhone 15 kan nu foto’s maken in een hele hoge resolutie van 48 MP (megapixels). De meeste foto’s worden echter opgeslagen in een 12 MP-formaat. Je iPhone combineert dan de eerdere gegevens van de 48 MP-camera met een opname van lagere resolutie. Op die manier verbruik je minder opslag, zonder spectaculaire details te verliezen.

Dit klinkt hetzelfde als wat Samsung doet met hun Galaxy Ultra-telefoons. Die combineren gegevens van een 108MP-foto en een 12MP-foto om een 12MP-afbeelding te maken. Maar Samsung doet dit vooral voor foto’s in donkere omstandigheden, terwijl Apple het doet voor alle foto’s.

Samsung Galaxy S23 Ultra, Android, Smartphones, Review
Uuuuultra (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Thread-ondersteuning ontbreekt nog op een Android

Apple kondigde aan dat de iPhone 15 Pro en Pro Max de eerste smartphones zijn met Thread-ondersteuning. Thread is een belangrijke schakel binnen de Smart Home-technologie van Matter. De iPhone 15 Pro-lijn is dus goed voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.

Er zijn momenteel nog geen andere voorbeelden van smartphones met Thread-ondersteuning. Toch zouden we graag zien dat deze functie ook op Android-toestellen verschijnt. Het zal ongetwijfeld de toekomst van Smart Home-integratie een stuk makkelijker maken. Gelukkig lijkt het erop dat Google hier al mee bezig is.

#3 Betere foto’s maken in de nacht

Apple heeft in de iPhone 15 een ander soort camerasysteem geïmplementeerd. Het bedrijf noemt het zelf een tetraprism-cameraontwerp. Het is een beetje anders dan de traditionele iPhone-camera. Daar zit de camerasensor namelijk aan de zijkant van de smartphone. Bij een tetraprism-systeem zit de camerasensor juist aan de achterkant.

Dat biedt ruimte voor een grotere camerasensor, waardoor je betere foto’s kunt schieten bij weinig licht. Ideaal dus voor een fotosessie in de nacht. Hopelijk zien we dit ook snel terug op nieuwe Android-modellen.

5 functies die je meteen moet veranderen bij de iPhone 15 (Pro)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen