Het iPhone 16-gerucht dat maar terug blijft komen

Smartphones Jeroen Kraak 5 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de iPhone 16 pas in het najaar gelanceerd wordt, gaan er nu al flink wat geruchten rond over de smartphone van Apple. Eentje blijft echter wel heel vaak terugkomen.

Laten we eerlijk zijn, qua uiterlijk is de iPhone de afgelopen jaren amper veranderd. Goed, er kwam een Dynamic Island en een USB-C-poort, maar verder was het allemaal meer van hetzelfde.

Ook de iPhone 16 gaat waarschijnlijk lijken op de vorige generaties, al voert het weer een subtiele verandering door. Eentje die je scherm weer net wat mooier maakt.

Het terugkomende gerucht over de iPhone 16

Waarom zou je een product flink op de schop nemen als het al ontzettend goed is? De iPhone ziet er na al die jaren nog steeds prachtig uit en de prestaties zijn keer op keer om naar huis te schrijven. Maar toch is het fijn als het weer net iets beter kan.

Bij de iPhone 16 komt een gerucht daarover heel vaak terug: de schermranden, oftewel bezels. Als je nu naar het scherm van je iPhone kijkt, zie je een iets dikkere zwarte rand en daar wil Apple maar al te graag vanaf.

Schakel deze populaire iPhone-functie uit om je batterij te sparen
De iPhone 15 Pro. (Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

Volgens het Koreaanse The Elec werkt Apple aan dunnere schermranden. Vooral die aan de onderkant moeten veranderen. Hiervoor moeten de makers van de OLED-panelen (Samsung, LG en BOE) de circuits onder de bezel nog dunner maken. Dat is qua techniek een lastiger proces.

Op dit moment zijn de schermmakers hier nog niet in geslaagd, maar zouden Samsung en LG wel dichtbij zijn. Mogelijk kan dit wel bij de iPhone 16.

Een indrukwekkender scherm

Toch zijn dunnere schermranden al iets waar Apple een langere tijd mee bezig is. Zo zit er een verschil tussen de iPhone 15 en de Pro. Terwijl de normale versie een schermrand van 2,2 millimeter heeft, is dat bij de Pro 1,5 millimeter.

Dat is overigens niet het enige gerucht dat over de iPhone 16 gaat. Mogelijk krijgen de Pro-modellen grotere schermen dan de reguliere versie. Het zou gaan om 6,3 inch en 6,9 inch in plaats van 6,1 inch en 6,7 inch.

Dat in combinatie met dunnere schermranden zou de iPhone 16 Pro en Pro Max nog indrukwekkender kunnen maken. Al is het nu vooral afwachten tot september, aangezien Apple nooit iets loslaat over de iPhones tot aan de presentatie.

Philips Hue doet precies wat iPhone-gebruikers nodig hadden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen