iPhone 3GS opnieuw in de verkoop

Apple Night 16 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Ken je de iPhone 3GS nog? De 3e generatie iPhone, die in 2009 op de markt verscheen, komt naar verluid opnieuw op de markt. De Zuid-Koreaanse leverancier SK Telink ontdekte onlangs een compleet nieuwe voorraad in een van hun magazijnen.

Volgens de website ETNews zullen de prijzen van de vintage iPhone rond de 44.000 WON liggen, omgerekend € 34,50. Geïnteresseerden krijgen – naast de nieuwe oude iPhone – de complete, originele verpakking en alle accessoires waarmee de iPhone destijds werd geleverd.

Vintage Apple of old crap?

Volgens insiders gaat de Koreaanse retailer nu eerst kijken of de batterijen nog werken voordat de iPhones in de verkoop gaan. Om hoeveel iPhones het precies gaat is niet bekend. De verwachting is wel dat het een gewild “vintage Apple” verzamelobject zal worden, dat binnen no-time zal zijn uitverkocht.

iPhone 3GS
De nostalgische iPhone 3GS – Klik/tap voor groter.

Specs iPhone 3GS

Voordat je op het vliegtuig naar Korea springt om jouw exemplaar te bemachtigen moet je je wel realiseren dat je niets boven iOS 6 op het apparaat kunt draaien. Dus geen Airdrop, geen Control Center en geen automatische app-updates.

De iPhone heeft een 600 MHz Samsung S5PC100 processor onder de motorkap en maar liefst 256 MB aan RAM en 8, 16 of 32GB intern geheugen. Het display meet 88,9 mm van hoek tot hoek. Verder heeft het toestel geen camera aan de voorkant, dus selfies maken wordt lastig. Hoe lachwekkend de specs tegenwoordig ook mogen zijn, in ‘zijn tijd’ was de 3GS een beest onder de mobiele telefoons.

Natuurlijk kun je de 3GS nog wel her en der te koop vinden, maar een compleet nieuwe uitvoering voor zo’n laag bedrag zie je niet elke dag. Verwacht alleen niet dat Apple nog garantie geeft of reparaties zal uitvoeren op deze iPhones ? Ohja, De gebruikershandleiding is in het Koreaans. Geen probleem, toch?

iPhone 3GS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen