‘Na de iPad Pro worden ook de iPhone en Apple Watch dunner’

Smartphones Jeroen Kraak 17 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe iPad Pro is het dunste Apple-gadget dat ooit is gemaakt. Je iPhone en Apple Watch kunnen in de toekomst echter nog dunner worden.

Dacht je dat gadgets niet dunner konden? Apple heeft met de iPad Pro laten zien dat het wel degelijk kan. Toch blijft het daar niet bij, want ook de Apple Watch en de iPhone krijgen een flinke update.

Maar wat kan je precies verwachten bij je iPhone en Apple Watch en vooral: wanneer? Wij vertellen het je.

Een dunnere iPhone en Mac na de iPad Pro

Tim Cook vertelde tijdens de presentatie van de nieuwe iPad Pro vol trots dat het het dunste apparaat was dat Apple ooit heeft gemaakt. Zelfs gadgets als de iPod Nano waren dikker dan de tablet van Apple.

Maar die iPad Pro lijkt pas het begin te zijn, want volgens Apple kunnen ook andere apparaten veel dunner. In Cupertino liggen er nu plannen voor een dunnere iPhone, Apple Watch en MacBook. En we snappen best dat het moeilijk te geloven is, want de iPhone is bijvoorbeeld al behoorlijk dun. Apple wil uiteraard geen concessies doen qua prestaties.

iPadOS 18: deze functies komen dit najaar naar je iPad
Genoeg om van te genieten (Afbeelding: Apple)

En met dun bedoelen we echt dun. Volgens de goed ingevoerde Mark Gurman van Bloomberg kunnen al die nieuwe Apple-gadgets, zoals de iPhone en Apple Watch, de dunste en lichtste worden in hun klasse.

Toch zullen we op die dunnere iPhone wel even moeten wachten. Die zal voor het eerst pas het levenslicht zien in 2025. De grote vraag is of het de vervanger wordt van bijvoorbeeld de iPhone 17 Pro of Pro Max, of dat Apple met een nieuwe variant zal komen. Volgens Gurman ligt het in de verwachting dat het dunne model duurder zal worden dan de Pro Max, terwijl de schermgrootte tussen de Pro en Pro Max ligt.

Dit zijn de plannen voor de Apple Watch Series 10

Waarschijnlijk zien we voorafgaand aan de iPhone eerst een dunnere versie van de Apple Watch. Dit nieuws is dan weer afkomstig van die andere goed ingelichte Apple-bron: Ming-Chi Kuo. Volgens hem krijgt de Apple Watch Series 10 een nieuw ontwerp.

De Apple Watch Series 10 krijgt volgens hem een groter scherm en wordt bovendien dunner. Straks krijg je volgens hem de keuze uit een 45 en 49 mm-variant. Nu liggen de schermafmetingen nog op 41 en 45 mm.

De grote vraag is of de Apple Watch daardoor ook groter zal worden. Wellicht heeft Apple een manier gevonden om de schermranden te verkleinen op de smartwatch. Iets wat het bedrijf ook steeds beter lukt bij de iPhone.

Daarnaast gingen er vorig jaar geruchten over een plat scherm voor de Apple Watch. Die geruchten bleken echter onjuist. Wellicht kan daar bij de Apple Watch Series 10 weleens verandering in komen.

Apple Intelligence: hoe veilig is de AI voor iPhone, Mac en iPad?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen