Populaire bios- en Netflix-film Hit Man is echt gebeurd (maar…)

Films & Series Lucas van de Wetering 17 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

De Netflix-knaller Hit Man is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar er zijn redelijk wat dingetjes die ze uit film hebben gehouden.

Netflix heeft weer een nieuwe hit-film gemaakt. Deze keer is het de romantische komedie genaamd Hit Man. In de Verenigde Staten is de film al op de streamingdienst zelf te zien, maar in Nederland draait hij eerst in de bioscoop. Je zal hier dus nog even moeten wachten totdat die op het platform verschijnt.

Hit Man is losjes gebaseerd op het echte verhaal van undercover huurmoordenaar Gary Johnson. Terwijl de makers veel dingen goed hebben overgenomen, hebben ze ook een aantal dingen toegevoegd en zelfs weggelaten.

Hit Man van Netflix

De Netflix-film Hit Man gaat over Gary Johnson, gespeeld door Glen Powell. Gary is een psychologiedocent in zijn normale leven, maar in zijn vrije tijd werkt hij samen met de politie. Hij doet zich hiervoor als een huurmoordenaar, zodat de politie mensen kan arresteren die hem proberen in te huren.

Hij zorgt ervoor dat ontzettend veel mensen worden gearresteerd door zijn briljante acteerwerk en uitgebreide vermommingen. Maar alles verandert wanneer hij een beeldschone vrouw ontmoet die hem probeert in te huren. Hij laat haar gaan, maar dat is niet de laatste keer dat de twee elkaar zien.

Gary Johnson

Zoals eerder gezegd is Hit Man losjes gebaseerd op het echte verhaal van Gary Johnson. Hierbij zijn heel veel dingen echt gebeurd, maar lang niet alles. Ook komen sommige onderdelen van Gary’s leven niet in de film voor.

Netflix toevoeging

De echte Gary Johnson was ook een nep-huurmoordenaar die veel gebruikmaakte van vermommingen, maar niet zo overdreven als in de Netflix-film. In de film zijn de kostuums echt tot het uiterste gedreven en zijn soms een beetje over de top. In het echt waren de vermommingen veel minder opvallend.

Het is niet verzonnen dat Gary een vrouw helpt die hem wilde inhuren als huurmoordenaar om haar agressieve man uit te roeien, maar er was geen romantische connectie. Deze liefdesband is compleet bedacht voor de film. Dat betekent ook direct dat het einde van de film niet waargebeurd is.

Niet meegenomen

De Netflix-film Hit Man wordt vooral vertoond als een grappig en romantisch verhaal, maar niet alles wat zo leuk als het was in de film. Iets wat ontbreekt in de film is de hoeveelheid gevaar dat Gary Johnson liep tijdens zijn werk. Het is meerdere keren voorgekomen dat Gary of een van zijn collega’s gewond was geraakt bij een missie die fout ging.

Ook is Gary Johnson zijn leven wat positiever gemaakt in de Netflix-film. Waar we in de film ook wel zien dat Gary een beetje een loner is, was dit veel erger in het echte leven. Gary’ zijn’s eenzame leven is geen groot onderdeel in Hit Man, mede door de relatie die bedacht is voor de film.

Hit Man is in Nederland op dit moment alleen maar te bekijken in de bioscoop, maar hij komt op een gegeven moment ook naar Netflix. De film is wel een echte aanrader om te kijken als je van komediefilms houdt, ook nu hij in de bioscoop draait. Het is de beste Netflix Original in tijden.

Under Paris op Netflix is een hit, maar met deze films ga je écht naar de haaien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen