‘Dit jaar iPhone Edition naast iPhone 7s’

Apple rmens 8 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit jaar zien we niet twee, maar drie nieuwe iPhones. Tot nu toe werd gesproken over een ‘iPhone 8’ of ‘iPhone X’ naast de iPhone 7s (Plus). De speciale iPhone die Apple ter ere van de tiende verjaardag van het toestel gaat introduceren, heet naar verluidt iPhone Edition.

Volgens bronnen van de site Macotakara kiest Apple voor deze naam om het toestel een high-end status te geven. De Apple Watch die van duurdere materialen gemaakt is, kreeg ook het label Apple Watch Edition.

5,8-inch in compacte behuizing

De Japanse bronnen voegen eraan toe dat nog maar weinig dingen vaststaan. Apple zou besloten hebben voor een 5,8-inch iPhone gaan met een bruikbare schermruimte van 5-inch. De overige schermruimte moet worden gevuld door een balk/dock met veelgebruikte functies. Dit neemt de plaats van de home-knop in. Door kleinere randen zou het toestel ongeveer even groot worden als de 4,7-inch iPhone 7.

Technische evaluatie nog gaande

De technische samenstelling van de iPhone Edition zou nog niet vaststaan. Apple is naar verluidt nog bezig met technische evaluaties van verschillende prototypes, sommigen met een LCD-scherm, anderen met OLED, sommigen met aluminium frame, anderen van glas en keramiek.

Dit verklaart ook de uiteenlopende geruchten. Zo hoorden we dat niet alleen de home-knop, maar ook de volumeknoppen verdwijnen en dat er een 3D-selfiecamera in het toestel komt. Ook zou de iPhone Edition kunnen snelladen via de Lightning-aansluiting.

Concept: iPhone Edition zonder home-knop en volumeknoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen