Spotify Connect nu ook vanaf lockscreen iOS te bedienen

Apple rmens 6 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

De update-omschrijvingen van de Spotify-app zijn meestal nutteloos, maar dat de app krijgt wel nuttige nieuwe features. In versie 7.8.0 zit een handige functie: je kunt Spotify Connect-apparaten nu vanaf het lock­screen van je iPhone en ook vanaf Apple Watch bedienen.

Voorheen kon dit alleen vanuit de app zelf of het control center na het ontgrendelen van een iOS-apparaat, maar nu ook vanaf het lock­screen. Het is niet nodig om de iPhone of iPad te ontgrendelen.

De Spotify-app moet op de achtergrond geopend zijn terwijl muziek afgespeeld wordt, maar hoeft niet actief te blijven. Bediening vanaf het lock­screen blijft ook wanneer Spotify op de achtergrond draait werken. Dit werkt met ieder Connect-apparaat zoals een speaker, of zoals in ons geval een iMac waar Spotify op speelde.

Klik/tap voor groter.

Dit is ook handig op de Apple Watch. Hoewel Spotify geen Apple Watch-app heeft, kan de Apple Watch wel media via het lock­screen van de verbonden iPhone bedienen. Spotify Connect verschijnt bij de ‘huidige’ applicatie in het dock. Deze functie vereist minimaal versie 7.8.0 van de Spotify-app op iOS. Deze is op 6 maart vrijgegeven.

Het werkt ook op de Apple Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen