Onderzoek: een iPhone gaat nu gemiddeld vier jaar mee

Apple rmens 12 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Hoe lang gaat een iPhone gemiddeld mee? Veel mensen zullen nog denken dat het twee jaar is, want na die tijd verleng je vaak je abonnement. Maar tijden veranderen, want uit een nieuw onderzoek blijkt dat een iPhone nu gemiddeld vier jaar meegaat.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Duitse investeringsbank Bernstein, die een grote hoeveelheid Apple-aandelen bezit. Dat het een Europese bron is, maakt dit extra interessant. Vaak krijgen we cijfers en feitjes over de Amerikaanse markt voorgeschoteld, maar nu gaat het over Europa.

iPhone heeft steeds langer leven

Volgens Bernstein heeft het grootschalige accu-vervangingsprogramma dat Apple in 2018 lanceerde veel invloed op de gemiddelde levensduur van de iPhone gehad. Consumenten gingen zich plots realiseren dat het laten vervangen van de accu ervoor zorgt dat een toestel weer even mee kan. Het vervangen van je accu kost direct bij Apple tussen de 49 en 69 euro.

Ook zouden consumenten vaker de hand op de knip houden en afgeschrikt worden door de hoge prijs van de iPhone XS en XR. Het feit dat er steeds meer abonnementen als sim-only verkocht worden, helpt ook niet mee.

Apple maakt het mogelijk

Apple zei tijdens zijn meest recente event in New York producten bewust voor een lange levensduur te ontwikkelen. Dat merk je bijvoorbeeld aan de software-updates die oudere toestellen nog steeds krijgen. Zo draait iOS 12 nog prima op een iPhone 5s uit 2013. Een toestel dat 6 jaar geleden op de markt gebracht werd en nog steeds updates krijgt, dat doen niet veel fabrikanten Apple na. Hoe oud is jouw toestel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen