Vijf redenen om je iPhone in te ruilen voor een Samsung-smartphone

Smartphones Sam Dille 18 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Apple en Samsung zijn de twee grootste smartphonemerken ter wereld, maar zijn alles behalve hetzelfde. De giganten verschillen in bijna elk opzicht. Zo geeft Apple prioriteit aan eenvoud, terwijl Samsung zich richt op veelzijdigheid.

Beide merken hebben hun voor- en nadelen. Toch zijn er een paar gebieden waar Samsung duidelijk op uitblinkt in vergelijking met iPhones. Wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

Vijf redenen waarom je beter een smartphone van Samsung kunt kopen

Zeg je iPhone maar gauw gedag, want Samsung is het merk dat je in huis wil hebben. Van oplaadmogelijkheden, tot een vliegensvlug toetsenbord: deze heerlijke Galaxy-features wil je niet missen. Ga jij de overstap maken?

1. Veelzijdige camera’s

Galaxy-smartphones hebben vergeleken met iPhones veelzijdigere camera’s. Uit de test van Sammobile bleek bijvoorbeeld dat de Galaxy S21 Ultra-camera veel breder in te zetten is dan die van de iPhone 13 Pro Max. De Galaxy S21 Ultra heeft een betere tele-camera en ultrawide camera’s. De Galaxy S22 Ultra heeft deze kloof alleen maar groter gemaakt. Samsung-smartphones hebben ook een volwaardige Pro-modus en Directors View speciaal voor professionals. Nieuwere telefoons zijn zelfs voorzien van een speciale RAW Camera-app voor nog betere controle over de camera’s.

Samsung Galaxy S22 Ultra Android
40 megapixel, schoon aan de haak! (Afbeelding: Samsung)

2. Beter bestandbeheer

Hoewel iPhones een ingebouwde bestanden-app hebben, bieden Galaxy-telefoons een veel beter bestandsbeheer. Je kunt eenvoudig externe harde schijven of zelfs cloudopslagservices aansluiten met hulp van de ingebouwde bestandsbeheerder. Bovendien kun je met een Samsung-smartphone veel makkelijker bestanden verplaatsen en hernoemen. Dit heb je al binnen een paar seconden gefikst.

3. Samsung kan beter multitasken

Het is vreselijk om bestanden of app-gegevens te downloaden op een iPhone, terwijl je een andere app gebruikt. De Spotify-app stopt bijvoorbeeld al na een paar seconden met het downloaden van muziek als je naar een andere app overschakelt. Twee apps tegelijk gebruiken op een iPhone is dus niet te doen. Op een Samsung-smartphone gaat dit een stuk makkelijker. Je hebt namelijk veel meer opties. Zo kun je het scherm van je Galaxy-telefoon splitsen en twee apps naast elkaar gebruiken. Er is zelfs nog ruimte om een derde app te openen op een zwevend venster. Wat wil je nog meer?

4. Betere typprestaties

Vroeger was het toetsenbord op de iPhone sneller. Helaas is Apple inmiddels ingehaald door Samsung. Galaxy-toetsenborden hebben meer lay-outopties, reageren sneller en hebben een betere autocorrectie. Met One UI 4.1 heeft Samsung zelfs taalsuggesties toegevoegd via een Grammarly-integratie. Het standaardtoetsenbord van de iPhone is een stuk trager en maakt sneller fouten. Hoewel je op een iPhone ook toetsenborden van derden kunt downloaden, wint deze ervaring gewoon niet van een Galaxy-smartphone.

Grammarly op toetsenbord
Zo filter je makkelijk foutjes. (Afbeelding: Grammarly)

5. Opladen

De iPhone is nooit een ster geweest in opladen, terwijl Samsung hier juist in uitblinkt. De meeste Galaxy-telefoons laden volledig op binnen ongeveer een uur tijd. De laadtijd van een iPhone duurt minstens 50 procent langer. Bovendien hebben Samsung-smartphones een USB C-oplaadpoort. Die is een stuk makkelijker te vinden dan de Lightning-kabel van de iPhone. Je kunt precies dezelfde kabel gebruiken voor je oordopjes, laptop en andere accessoires. Dat bespaart je weer flink wat geld aan opladers!

Samsung laat futuristisch idee voor nieuwe telefoons zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen