Backbone One tovert je iPhone om tot ideale PlayStation 5-controller

Gadgets Wesley Akkerman 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De Backbone One-controller voor iPhone is in een nieuw jasje gestoken en is nu verkrijgbaar als PlayStation 5-versie. Wanneer je deze controller-add-on vastmaakt aan je Apple-smartphone, dan kun je daarmee je PlayStation 4- en PlayStation 5-games spelen. Dat gebeurt via PlayStation Remote Play.

Wat is dat ook alweer, PS Remote Play? Dat is een dienst die vergelijkbaar is met Xbox Cloud Gaming. Je speelt dan je PlayStation-games op een ander scherm dan je televisie. Zo kun je bijvoorbeeld onderweg op je iPhone verdergaan met Horizon: Forbidden West of nog even snel een ronde in Returnal afronden.

PlayStation-controller voor je iPhone

Dit is overigens nog niet zo heel lang een optie. Sony voegde de mogelijkheid voor cloud gaming pas eind vorig jaar toe aan het arsenaal van de PlayStation 5. Niet heel veel gamers zijn hiervan op de hoogte of maken er gebruik van. Maar wellicht brengt de speciale editie van de Backbone One-controller daar verandering in.

Sony brengt dit nieuws uit via de PlayStation Blog, waarschijnlijk dus ook om even PS Remote Play onder de aandacht te brengen. De controller heeft iets weg van de DualSense-controller voor de PS5. In principe is de Backbone One verder onveranderd ten opzichte van de reguliere versie, op de nieuwe kleur na.

Lijkt op een Xbox-controller

Ironisch genoeg heeft de indeling van de Backbone One heel veel weg van een Xbox-controller. Dat zie je aan de plaatsing van de analoge knuppels en de d-pad. De actieknoppen, aan de rechterkant, beschikken gelukkig wel over de PlayStation-symbooltjes. Het levert in elk geval een aardig monster van Frankenstein op.

Verder is het zo dat de gamepad geen adaptieve triggers heeft en ook niet beschikt over de speciale rumble-functies. Verwacht er dus niet al te veel van. Desondanks heeft de controller een adviesprijs van – houd je vast – 119,99 euro. Dat is niet mis — maar mogelijk ligt die op z’n minst wél lekker in de hand als je de PlayStation-controllers gewend bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PlayStation Blog

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen