Samsung Gaming Hub: Xbox, Stadia en GeForce Now direct vanaf je tv

Games Wesley Akkerman 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag is de Samsung Gaming Hub voor televisies uit 2022 beschikbaar, waar verschillende streamingdiensten voor games samenkomen. Binnen de hub tref je de apps aan van Google Stadia, Nvidia GeForce Now en natuurlijk Xbox. Via de Xbox-app kun je allerlei games streamen, zonder daarvoor een console nodig te hebben.

Naast televisies uit 2022 krijgen ook monitoren uit datzelfde jaar toegang tot de Samsung Gaming Hub. En naast de genoemde apps krijg je tevens toegang tot applicaties als Utomik (waarmee je eveneens games streamt) en Twitch. In de toekomst zal ook Amazon Luna beschikbaar zijn; de streamingdienst voor games van Amazon.

Samsung Gaming Hub beschikbaar

Het mooie van deze software-omgeving is dat je één controller voor alle apps nodig hebt. Of je nu een Xbox game streamt of iets speelt via Nvidia GeForce Now, je hebt één controller toegang tot alle diensten. Het maakt overigens ook niet uit welke controller dat is; als die maar over bluetooth beschikt.

Samsung Gaming Hub
De Samsung Gaming Hub (Afbeelding: Samsung)

Verder is het zo dat de Samsung Gaming Hub ook de plek is waar je voortaan je fysieke spelcomputers aantreft. Heb je dus een Nintendo Switch, Xbox Series X|S of PlayStation 5 aan je tv hangen, dan vind je die voortaan allemaal op één plek. Ook hier maakt het niet uit welke controller je precies koppelt aan de televisie.

Xbox-app voor televisies

De belangrijkste optie binnen de Samsung Gaming Hub is de Xbox-app voor televisies. Die app is namelijk alleen beschikbaar voor 2022-tv’s van het Zuid-Koreaanse merk en dus nog niet op andere tv’s, settopboxen of mediasticks. De andere apps tref je bijvoorbeeld aan op hardware van Nvidia, Philips, Sony en meer.

Met de Xbox-app krijg je toegang tot Xbox Cloud Gaming. Daarmee kun je onder meer gratis Fortnite spelen. Met een abonnement op Xbox Game Pass Ultimate krijg je via de app toegang tot meer dan honderd games die je zo naar de tv streamt. Nogmaals: daar heb je dus géén Xbox (meer) voor nodig.

Xbox Game Pass komt met een reactie op het vernieuwde PlayStation Plus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen