Xbox Game Pass komt met een reactie op het vernieuwde PlayStation Plus

Games Jelle van Es 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Gisteren maakte Sony zijn plannen bekend rondom de veranderingen voor PlayStation Plus. Lang hadden we daarbij gedacht dat het een goed alternatief zou gaan worden op Xbox Game Pass.

Maar uiteindelijk bleek dat de nieuwe vorm van PlayStation Plus vooral een combinatie gaat zijn van de service en PlayStation Now. Daarbij moet wel gezegd worden dat je iets meer interessante games hebt om mee los te gaan. Toch voelde Microsoft zich geroepen om via hun Xbox Game Pass Twitter-account reageren.

Xbox Game Pass’ reactie op PlayStation Plus

PlayStation Plus krijgt straks drie verschillende abonnementsvormen. Met de goedkoopste krijg je de mogelijkheid om online te gamen en krijg je je twee gratis games per maand. Met de iets duurdere versie krijg je toegang tot veel PlayStation 4-games. De duurste versie geeft je de optie om ook games van de oude spelcomputers zoals de PlayStation 3 en Portable te spelen.

Men wil ook wat gaan doen aan het aanbod, want PlayStation Now is niet veel soeps op dat gebied. Toch mist de service iets dat Xbox Game Pass wel biedt: nieuwe releases die je op dag één kan scoren. Iets dat het het Twitter-account van de dienst met alle liefde laat weten.

Wat dat betreft is dit, ondanks het feit dat er veel respect is tussen Sony en Microsoft, een mooi voorbeeld van een ouderwets potje moddergooien. In de tweet wordt dus vooral ingegaan op de voordelen van de Xbox Game Pass, zonder PlayStation Plus expliciet te noemen. Qua timing is het echter onmogelijk dat dit geen steek is.

Day One releases

Het belangrijkste voordeel van Xbox Game Pass ten op zichte van PlayStation Plus is dat je exclusieve games vanaf dag één in huis kan halen. Daarmee verdien je je abonnement vaak al terug. Vorig jaar had je bijvoorbeeld met Halo Infinite en Forza Horizon 5 twee must-have games die je anders wel zou kopen. Dat mis je dus bij de service zoals Sony die nu gaat uitbrengen.

PlayStation Plus wordt aangepast: dit is er allemaal nieuw

De nieuwe abonnementen van PlayStation Plus zijn vanaf juni dit jaar beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen