PlayStation Plus: dit moeten de gratis games van april worden

Games Jelle van Es 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je een actief abonnement hebt op PlayStation Plus, dan kun je natuurlijk je games online spelen. Maar je hebt ook het voordeel dat je elke maand een paar gratis games krijgt.

En de laatste maanden zien we dat voorafgaand aan de officiële aankondiging van Sony de plannen van PlayStation Plus vaak al op straat liggen. Ook deze maand zijn de verschillende titels al genoemd en de kans is groot dat dat de uiteindelijke lijst wordt. Want het komt van een gebruiker die de laatste maanden het goed weet te voorspellen. Dus tijd voor een overzicht.

PlayStation Plus games April 2022

Hood: Outlaws & Legends

De eerste game die we deze maand via PlayStation Plus kunnen verwachten is Hood: Outlaws & Legends. Het is een titel die als PlayStation 5- en als PlayStation 4-versie beschikbaar is. Het betreft hier een online multiplayer game die zich afspeelt in een Middeleeuwse setting. Daarin ga je met twee teams van vier spelers aan de slag. Het is zaak om de schat te stelen. Daarbij moet je niet alleen rekening houden met het andere team, maar zijn er ook vijanden die door de computer worden aangestuurd. Je zou de game een beetje kunnen vergelijken met een titel als Payday.

PlayStation Plus
Hood: Outlaws & Legends (Afbeelding: Focus Entertainment)

Slay the Spire

Slay the Spire is misschien wel de meest interessante game die je deze maand op PlayStation Plus scoort. Het is zo’n typische game waar je goede verhalen overleest, maar alsnog twijfelt. Wat dat betreft is het dus mooi dat je hem binnenkort zelf kunt spelen en ontdekt of de game de moeite waard is. Het betreft hier een zogenaamde deck-building game met diverse roguelike elementen. Het is lastig om daar een goed beeld bij te krijgen, maar de reviews zijn vaak zeer positief over de game. Wat dat betreft is het dus top om hem te proberen.

Slay the Spire (Afbeelding: Mega Crit Games)

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated

De derde en laatste game die deze maand gepland zou staan voor PlayStation Plus is ook de minst interessante. SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated is een remake van de platformgame die alweer in 2003 uitkwam. Ondanks dat de game voorzien is van betere graphics, is de gameplay behoorlijk verouderd. Maar voor jongere gamers is het wellicht een leuke game, waar je nu dus niks voor hoeft te betalen.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated (Afbeelding: THQ Nordic)

PlayStation Plus wordt aangepast: dit is er allemaal nieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen