Onnodige wekkers tijdens je vakantie verleden tijd dankzij Google Assistant

Apps Wesley Akkerman 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijdens feest- en vakantiedagen kun je nog wel eens je wekker vergeten uit te zetten. Niets is zo vervelend als op dat onmenselijke uur van de werkdag wakker worden, terwijl je niet naar je werk hoeft te gaan. Gelukkig kan de Google Assistant je daar nu bij helpen met behulp van reminders.

Als je vakantie of tussendoor een feestdag hebt, dan denk je er niet altijd aan je wekker uit te schakelen. Google kondigde eerder dit jaar al aan dat de At a Glance-widget van Pixel-smartphones je daarbij kan helpen. De widget kan je namelijk een notificatie over sturen, zodat je je wekker kunt uitschakelen.

Google Assistant blijft een handige assistent

Tot op heden zagen we daar niet echt iets over verschijnen. Niet op Reddit, niet op onze eigen smartphones en niet in de media. Maar daar is nu verandering in gekomen. Een gebruiker op Reddit kreeg namelijk een notificatie over een feestdag genaamd Canada Day en de vraag of de wekker aangepast moest worden.

New useful Google Assistant feature from Android

Die notificatie kwam binnen via de Google Assistant. We weten niet zeker of de plannen bij Google gewijzigd zijn of dat dit altijd al het plan was. Maar de Assistent laat wederom zien een handig hulpmiddel te zijn. Je kunt via de notificatie meteen je wekkerinstellingen aanpassen, mocht je dat willen.

Wat is nu precies het plan?

Je doet dat door op de notificatie te tappen. Dan ga je naar je wekkerinstellingen en zet je je wekker waarschijnlijk gewoon uit. Dikke prima dus, maar bij ons komt er wel een vraag naar boven: en nu dan? Wat is Google precies van plan? Vooralsnog hebben we zo’n notificatie niet in Nederland gezien voor een feestdag.

Hoe Google Assistant je binnenkort nog beter gaat begrijpen

Mogelijk test Google dit aspect momenteel met een handjevol mensen, iets dat het bedrijf wel vaker doet. Het bedrijf kiest dan een aantal gebruikers uit die nieuwe opties testen. We zullen nog even moeten wachten wat de zoekgigant precies van plan is met deze optie, die wat ons betreft niet snel genoeg kan arriveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen