Waarom de Samsung Galaxy S23 de beste smartphone in jaren wordt

Smartphones Wesley Akkerman 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je in Nederland een high-end Samsung-smartphone koopt, dan zit daar een Exynos-processor in. Dat is een processorlijn van de fabrikant zelf, die vaak nét even achterloopt op de concurrentie. Dit is al jaren een doorn in het oog voor veel gebruikers, maar zoals het er nu naar uitziet, verdwijnt dat probleem.

Dat komt doordat Samsung en Qualcomm meer gaan samenwerken, zo kondigt de chipproducent aan. Uit dat persbericht blijkt dat toekomstige, premium Galaxy-smartphones de beschikking krijgen over Snapdragon-chips. Maar dat geldt ook voor pc’s, tablets, apparaten voor ‘extended reality’ en nog veel meer.

Samenwerking met Qualcomm

Snapdragon is de naam van de processorlijn van Qualcomm. De verwachting is nu dat die processors wereldwijd naar alle premium Samsung-smartphones komen. En dat is goed nieuws voor gebruikers. Want naast mindere prestaties, hebben de Exynos-modellen van premium Galaxy-telefoons vaker problemen.

Samsung Galaxy S22
Ligt er prima bij (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Zo worden die toestellen veel warmer dan hun Snapdragon-broeders. Daarnaast concluderen veel partijen ook vaak dat de cameramogelijkheden beter zijn wanneer de telefoons beschikken over chips van Qualcomm. Ook zou de batterij het veel minder lang volhouden vanwege de processor en hebben gebruikers van de Samsung S22 GPS-connectieproblemen. Kortom: Snapdragon lijkt in veel opzichten beter te zijn dan de Exynos-concurrentie.

Samsung is er klaar mee

Veel Samsung-klanten hebben de afgelopen jaren geklaagd over de problemen, en daar is het bedrijf klaar mee. We gaan in elk geval de komende vijf jaar allerlei premium telefoons zien van het Koreaanse merk met Snapdragon-silicon aan boord. Dat moet voor veel mensen als muziek in de oren klinken.

Betekent dit dan het einde van de Exynos-lijn? Daar lijkt het niet op, want Samsung laat tevens weten nog steeds te werken aan een frisse processorlijn, die de nare nasmaak van de oude chips moet doen wegspoelen. Of die processor gebaseerd worden op de onlangs gepresenteerde 3nm-productie, is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Qualcomm

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen