Zo laad jij je iPhone op zonder kabel of draadloze oplader

Tech Mark Hofman 11 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Draadloos opladen is, vooral sinds Apple ermee aan de haal gegaan is, meer dan geïntegreerd. Het hannesen met kabels is verleden tijd en in plaats van dat jij je telefoon op tafel legt, leg je hem op de draadloze oplader. Maar wat als het mogelijk zou zijn om je iPhone nergens op te hoeven leggen om hem op te laden? Met dit nieuwe telefoon hoesje is het mogelijk om met je telefoon rond te lopen in een ruimte, terwijl hij tegelijkertijd oplaad. Hoe handig is dat?

Telefoon hoesje maakt iPhone opladen makkelijker

Tijdens CES 2019 heeft Spigen een nieuw hoesje voor de iPhone X gelanceerd. En waar dit normaal gesproken niet zo boeiend is, voorziet deze case de iPhone van een wel heel unieke feature. Het is mogelijk om met het hoesje je telefoon geheel draadloos op te laden. En nee, daar komt geen draadloze oplader bij kijken waardoor hij op een tafel ligt. Je telefoon kan gewoon in je zak blijven zitten.

Draadloos opladen iPhone

Het nieuwe hoesje van Spigen zorgt ervoor dat je telefoon nog meer draadloos kan opladen dan ooit te voren. De feature klinkt je misschien bekend in de oren en dat komt omdat Apple het in 2017 aankondigde voor haar iPhone line-up van dat jaar. Echter verscheen het uiteindelijk nooit. Stel je eens voor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de accuduur, maar je telefoon ten alle tijden op kan laden als jij je in de juiste ruimte bevindt? Hoe lekker zou het zijn.

Met de Ossia’s Cota wireless power technologie stop je een transmitter in het stopcontact, welke verbinding maakt met het hoesje om je iPhone. Hierdoor wordt het mogelijk om, binnen een bereik van een aantal meter, mogelijk om het toestel op afstand op te laden. Heb jij de transmitter dus in je woonkamer hangen? Dan is het mogelijk om door de gehele woonkamer je telefoon draadloos op te laden. Je kunt dus gewoon met je iPhone op de bank blijven zitten terwijl je telefoon oplaadt.

Draadloos opladen iPhone

Heel veel details zijn er rond het hoesje nog niet bekend, buiten het feit dat het werkt met een 5.8GHz frequentie. Wanneer het hoesje beschikbaar is, is ook nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gizmodo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen