Vergeleken met deze actiefilms zijn John Wick en Monkey Man kinderspel

Films & Series Rik Claessen 13 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Niet alleen John Wick en Monkey Man weten hun vijanden tot moes te meppen. Deze actiefilms doen er nog een schepje bovenop.

Met het verschijnen van de actiefilm Monkey Man krijgt het actiegenre weer even een duwtje in de rug. In deze lompe actiefilm zien we acteur Dev Patel in zijn queeste vol wraak en knokken, wat ons erg doet denken aan John Wick natuurlijk. En wat zowel John Wick als Monkey Man fantastisch doen is ons laten zien dat er wel een heleboel manieren zijn om iemand in elkaar te meppen.

Hoe goed John Wick en Monkey Man ook zijn, het zijn zeker niet de eerste helden in het actiegenre. Tal van (anti-)helden gingen Wick en Kid voor. En met sommige van die helden lijkt het geknok van Monkey Man en John Wick op kinderspel.

John Wick en Monkey Man zijn kinderspel vergeleken met deze actiefilms

Wat we van John Wick en Monkey Man kennen, is dus dat je erg creatief kunt zijn met je vijanden wegwerken. Deze actiefilms doen daar nog een schepje bovenop. Zij het via extra karateklappen, nog meer explosies, vettere wapens of algeheel meer actie; deze actiefilms laten je Monkey Man en John Wick vergeten.

Fist of Fury

Deze film is volgens Monkey Man Dev Patel zelfs de reden geweest om te beginnen met acteren. We geven hem groot gelijk. In principe zouden alle films van Bruce Lee, de grootmeester karate zelf, gemakkelijk deze hele lijst kunnen vullen. We kiezen voor Fist of Fury omdat het plot ons erg doet denken aan John Wick.

John Wick zonder wapens dan. Bruce Lee is immers zelf al een levensgevaarlijk wapen. In Fist of Fury gaat onze karateheld eropuit om wraak te nemen op de mensen die zijn meester hebben vermoord. Een simpel plot vol karateklappen en fantastische vechtscenes. Actie zoals het hoort.

Deze actiefilms in 2024 moeten John Wick en Monkey Man doen vergeten
(afbeelding: Golden Harvest)

Ballarina

Wie zegt dat wraak nemen alleen voor mannen is? Deze Zuid-Koreaanse film op Netflix bewijst het tegendeel. En hoe. Ballarina is bloederig, lomp en zit bomvol actie. Dat is nou precies wat we graag in een Netflix Original zien.

Het verhaal heeft wel iets weg van John Wick. In plaats van dat de hoofdpersoon wraak gaat nemen over zijn dode hondje, is het nu een vermoorde beste vriend die de geweldsexplosie doet aansteken. Deze film op Netflix is een typisch schoolvoorbeeld van hoe een goede wraakfilm zou moeten zijn. De film heeft ook nog eens erg goede reviews.

Ong Bak

Deze actiefilm uit Thailand heeft een wat lolligere ondertoon dan John Wick of Monkey Man. De actie is overdreven en er zijn een aantal overdreven personages. Dat neemt niet weg dat het een steengoede actiefilm is. Van lompe vechtscenes tot een achtervolging in tuk-tuks, deze film heeft het allemaal.

Ong Bak is er ook duidelijk in dat het geen realistisch verhaal is. Het draait puur om actie en vermaak. Ong Bak vertelt het verhaal van een jonge Muay Thai-strijder die zich vanuit zijn dorp in de ruige straten van Bangkok waagt om het gestolen hoofd van een heilig boeddhistisch beeld terug te halen. Binnen de kortste keren is hij betrokken in de wereld van het straatvechten.

Vergeleken met deze actiefilms zijn John Wick en Monkey Man kinderspel
(Afbeelding:Sahamongkol Film International)

The Night Comes for Us

Deze film op Netflix doet alle actiefilms die je ooit heb gezien laten lijken alsof het voor kleine kinderen is. Zelfs John Wick en Monkey Man. Het is eigenlijk wel een wonder dat Netflix zo’n gewelddadige film aan zijn kijkers aanbiedt. The Night Comes for Us mag dan wel een actiefilm zijn, regelmatig heeft het wat meer weg van een horrorfilm.

Het verhaal volgt twee mannen. Een daarvan is een gangster die probeert een meisje te redden. De andere man zal hem kosten wat kost tegenhouden en vermoorden. Het is een soort kat-en-muisspel, maar dan absurd bloederig.

The Man from Nowhere

Wederom een actiefilm uit Zuid-Korea, want man man man, wat maken ze daar toch heftige actiefilms. Het leuke aan The Man from Nowhere is dat op het eerste gezicht de hoofdpersoon tamelijk alledaags lijkt. Een stille medewerker van een pandjeshuis. Toch krijgen we langzamerhand te zien dat onze hoofdpersoon meer in zijn mars heeft dan je op het eerste gezicht denkt.

Het verhaal barst al helemaal los met actie wanneer de hoofdpersoon ziet dat een klein meisje wordt ontvoerd door een drugsbende. De eens zo stille pandjeshuismedewerker gaat eropuit en laat een spoor van verwoesting achter.

Vergeleken met deze actiefilms zijn John Wick en Monkey Man kinderspel
(afbeelding: CJ Entertainment)

Heb je toch liever een goede serie dan een actiefilm? Geen zorgen, wij hebben de vetste series van dit moment voor je op een rijtje gezet. Je checkt ze hier:

Netflix, Videoland en Disney+: Dit zijn de populairste series op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen